SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kasım yağmurları çiftçinin yüzünü güldürdü!

Bu haber 06 Aralık 2023 - 0:09 'de eklendi.

Verimli tarım alanlarında onlarca çeşit ürünün yetiştiği Torbalı’da geçen ay yağan yağmurlar, tarımsal üretim için suya ihtiyaç duyan çiftçiyi memnun etti.

KASIM ayında uzun yıllar ortalamasından yaklaşık 2,5 kat fazla yağış alan Torbalı, bu yıl, 2001 yılından sonraki en yağışlı kasımı yaşadı. Kentin önemli tarım alanı Torbalı Ovası da bu yağmurlardan olumlu etkilendi. Ürün yelpazesinin kuraklık nedeniyle değişmeye başladığı ovada, geçen yıl sonbaharın kurak olması nedeniyle ekimi geciken buğday, zamanında ekildi ve filizlendi. Su, ovadaki diğer ürünlerin gelişimine de olumlu yansıdı.

YETKİLİLER, kasım ayındaki yağışlarla toprağın ekim için gerekli neme ulaştığını, ardından da tohumların filizlenmesine imkan sağladığını kaydederek, “Bölgemizde kuraklıktan dolayı su ihtiyacımız vardı. Son yağan yağmurlar bize altın değerinde geldi. Bu da ovamıza iyi geldi. Özellikle de buğdayın çimlenmesini hızlandırdı. Kışlık ürünlerde sulama maliyetini düşürdü. Bölgemizde ıspanak, brokoli, lahana, karnabahar gibi kışlık sebze ekili. Geçen yıl sonbahar yağmurları geç geldi. Aşağı yukarı aralığın ilk haftası gibi gelmişti. İnşallah önümüzdeki günlerde de hava şartları müsaade ederse buğday ekimi devam edecek.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.