SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Karakuyu’daki 2 camide de imam yok! Cami cemaati imam istiyor!

Bu haber 05 Şubat 2022 - 21:29 'de eklendi.

Torbalı’nın Karakuyu’da bulunan 2 mahallesindeki, 2 camide de 1 yıldır imam yok. Vatandaş ibadetlerini ise evlerinde veya kapısı devamlı açık olan camide kılarak yapıyor. 1 yıldır da ezan ise merkezi sistem üzerinden okunuyor. Vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

KÖY statüsünden mahalleye dönüşen merkezler arasında en büyük yerleşim birimleri arasında ilk sıralarda kendine yer bulan Karakuyu’da bulunan 2 camide de 1 yıldır imam yok. Köy statüsünden dönüşen, Torbalı’nın en merkezi mahallelerinden olan Karakuyu, daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla ikiye bölünmüştü. Karakuyu Mahallesi’nde 1 tane Gazi Mustafa Kemal Mahallesi’nde 1 tane olmak üzere 2 camisi olan merkezde imam maalesef bulunmuyor.

KARAKUYU Mahallesi’ndeki imam 1 yıl öncesinde, lojman bulunmaması nedeniyle komşu mahalle olan Dirmil’e tayinini istemiş ve köyden ayrılmıştı. Aradan geçen süre boyunca camiye herhangi bir atama yapılmadı. BİR diğer camisi olan Tepe Cami’de ise görevli imam 5 ay önce emekliye ayrıldı. Ve yine bu camiye de imam ataması yapılmadı.

MERKEZİ sistemden okunan ezan, cemaati camiye çağırıyor ama imamı olmadığı için cemaat kendi imkanlarıyla namazını kılıyor. Cuma günleri ve cenaze namazlarını ise emekli olan köy imamı kıldırıyor. Cemaat ise 1 yıldır olmayan imamın neden atanmadığını sorarak, Torbalı Müftülüğü’nden bir an önce imam ataması yapılmasını istedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.