SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Karakuyu, son 2 yılda 3 kat değerlendi

Bu haber 14 Eylül 2022 - 1:26 'de eklendi.

Torbalı sahip olduğu imkanlarla şehir dışından birçok kişinin gelip yaşamak istediği yerlerden biri haline geldi. Sadece Torbalı’nın merkezi değil köyleri de buna da dahil. Dikkatleri en fazla çeken yerlerden biri olan yaklaşık 2 bin nüfuslu Karakuyu Mahallesinde tam 10’a yakın emlakçı bulunuyor.

BULUNDUĞU mevki nedeniyle yatırımcıların ve burada yaşamak isteyenlerin gözdesi haline gelen Karakuyu’da arsa değerleri ise dudak uçuklatıyor. Geçen 2 yıla göre tam 3 kat değerlenen arsalar sahiplerini bekliyor. Mahallede artan bu denli fazla emlakçı olması ise gelen talep ile ilgili. Fiyatların yüksek olmasına rağmen talep her geçen gün artıyor.

SADECE yurt içi değil yaz sezonun gelmesiyle birlikte burada yaşamak isteyen turistlerin de dikkatini çekiyor. İlçe merkezine yakınlığı, doğası sebebiyle Karakuyu Mahallesine talep her gün artıyor. Özellikle bölgede avcılık kültürünün yaygın olması da av kültürüyle ilgilenenlerin radarında.

ÖZELLİKLE internette yer alan alım-satım ilanlarında değer olarak üst sıralarda yer alan arsalara biçilen fiyatlar çok değil 6 aya göre 2 katı değerlenmiş durumda. Mahallede küçük arazilerin pek kalmadığını daha çok büyük dönümlü arazilerin kaldığını belirten emlakçılar, “Son zamanlarda bizim bile anlam veremediğimiz şekilde fiyatlar inanılmaz arttı. Küçük araziler pek kalmadı gibi.

GENELLİKLE vatandaşlar bağ evi tarzı konakları tercih ediyor. Bazı yerler 3-4 katlı imar planları var. Oralarda katlı binalar da tercih ediliyor. Bölgemiz doğası gereği avcılıkla ilgilenenlerin de gözdesi. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili organizasyonlar olabilir. Yakında burada Türk parası geçmeyecek şekilde değerlenecek. Her geçen gün daha da cazibe merkezi oluyor ’’ dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.