SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Karakızlar göleti ağzına kadar doldu

Bu haber 05 Nisan 2022 - 21:54 'de eklendi.

Son yağan yağmur ile birlikte Karakızlar Mahallesindeki gölet yüzde 100 doldu. Taşkınlık yaşanmaması için kontrollü tahliye yapılmaya başlandı.

Bölgedeki çiftçilerin kolay sulama yapması amacıyla inşa edilen ve 1970 dekar tarım arazisini sulaması hedeflenen gölette geçen yıl büyük sorun yaşanmıştı.

SULARIN çekilmesi günlerdir gündemdeydi. Son yağan yağmurlarla birlikte göletteki su seviyesi yükseldi. Hatta gölette tahliye işlemleri yapılmaya başlandı. Yağan yağmur göletteki su seviyesi en üst seviyeye çıkması nedeniyle tahliye edilmeye başlandı.

DOLULUK oranının en üst seviyesine çıkması ve yağmurun devam etmesi, tahliye edilmesine neden oldu. Taşkınlık yaşanmaması adına kontrollü şekilde tahliye işlemi yapılıyor. Göledin tamamen dolması üreticiyi sevindirdi.

YAZ aylarında tarımda kullanılacak olan suyun yeteceğini belirten çevredeki üreticiler, “Çok şükür göletteki suyumuz doldu. Bu yıl daha dikkatli suyumuzu kullanmamız gerektiğinin farkında olmalıyız. İnşallah bu yaz bereketli geçer” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.