SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Kar amaçlı geldik, zararla gidiyoruz’

Bu haber 22 Haziran 2023 - 1:37 'de eklendi.

Kurban Bayramı’na günler kala ilçemizde kurulan kurban pazarı sakin. Besiciler geçen yıla göre satışların durgun olduğunu söylerken kurbanlık fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlarsa fiyatların düşmesi beklentisiyle satın almayı bayram gününe ertelemiş durumda. Besiciler, “Daha biz burada tam bir pazar göremedik. Fiyat sorup çıkıyorlar. Büyük ihtimal hep son güne bırakacaklar. Herhalde yine satılacak ama ucuz gidecek, öyle görünüyor” dedi.

BESİ maliyetlerindeki artışa bağlı olarak geçen seneye göre fiyatların yükseldiğini belirten besiciler, “Burada en büyük hayvanı biz 153 bin 500 liraya sattık. Canlı ağırlığı 1 ton 350 kilo, karkası 600 kilo geliyor. Geçen seneye göre kıyaslarsan maliyet yüksek olduğu için bu sene fiyat yüksek. Mesela geçen sene biz aynı hayvanı 60 bin liraya verdik” diye konuştu. Hayvan ithalatı yapılmasının yerli besicileri üretimden uzaklaştırdığını savunan besiciler, “Kendimiz üretsek, kendimiz yetiştirsek daha iyi olur. Dışarıdan hayvan geliyor. Bu sefer çiftçinin elinde kendi hayvanı kalıyor, adam zarar ediyor. Günden güne hayvancılığı bırakıyor” dedi.

VATANDAŞLARIN yüksek bulmasına rağmen fiyatların maliyetlerin altında kaldığını anlatan besiciler, “Bu sene vatandaş doğal olarak haklı gözüküyor ama işin aslı öyle değil. Hayvan pahalı gözükse de geçen sene yem çuvalı 90 liraydı, bu sene 420 liraya alıyoruz. Aradaki fark bu. Kamyonlar geçen sene 15 bin liraydı, bu sene 35 bin lira. Saman bin liraydı şimdi beş bin lira. Yer parası 15 bin liraydı, şimdi 30 bin lira. Çadır kirası 2 bin liraydı, şimdi 10 bin lira. Bunların hepsini yansıtınca bizim karımız kalmıyor. Verilen emeğe değmiyor. Vatandaşlarımızdan ricam ‘hayvanlar çok pahalı’ demesinler” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.