SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kapya biberin hasadına başlandı

Bu haber 18 Temmuz 2023 - 11:35 'de eklendi.

Torbalı Ovası’nın önemli ürünlerinden biri daha hasat edilmeye başlandı. Torbalı Ovası’nda özellikle Özbey ve çevresinde üretilen kapya biberde hasat tüm hızıyla sürüyor.

YAZIN üretilip kışın yemek üzere kullanılan ürünlerin arasında domatesten sonra ikinci sırada yer alan kapya biberin hasadı, heyecan yarattı.

SALÇASI yapılabilen, turşu ve közleme yemek yapılabilen kapya biberin bu yıl Torbalı Ovası’nda kaliteli ve verimli yetiştiği de gözlendi. Pazar tezgahlarına girecek olan kapya biberin yoğun bir ilgi ile satılması bekleniyor.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA…

KENDİNE özgü aroması ve kalitesiyle özellikle salça, baharat ve kurutmalık olarak kullanılan kapya biber, Özbey Halinde çuvallanıp araçlara yüklendikten sonra ülkenin dört bir yanında gönderiliyor.

KANZA, HAYIRLI SEZON DİLEDİ

ÖZBEY Muhtarı Şemsettin Kanza, “İlçemizde üretilen kapya biberin yüzde 90’ı salçalık olarak değerlendiriliyor, kalan kısmı da kurutmalık veya pul biber yapımında kullanılıyor. Bu sene çiftçimiz çok memnun çünkü rekolte çok güzel” dedi. Kanza, hasadın bir ay daha süreceğini belirterek, hasat sezonunun bereketli ve bol kazançlı geçmesini diledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.