SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kapalı ayak bileği artroskopisi ile daha kısa sürede iyileşin

Bu haber 01 Haziran 2022 - 21:35 'de eklendi.

Ayak bilek kısmında oluşan kireçlenmeler ve ağrıya neden olan sorunlar Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde başarıyla tedavi ediliyor.

ORTOPEDİ ve Travmatoloji Polikliniği doktoru Op. Dr. Bahaddin Karadam, bu rahatsızlıkları artroskopi sistemiyle kapalı olarak ameliyat ettiklerini belirterek, “Hastanemize sıklıkla gelen bazı hastalarımızın ayak bileklerinde şiddetli ağrı şikayetleri oluyor. Hastamıza uygulanan artroskopi sistemiyle ameliyat sonucunda bu ağrılardan kurtuluyor. Bu sistem sayesinde ayak bileğinde oluşan kireçlenmeler ve kıkırdakta meydana gelen hasarlar tedavi edilmektedir. Kapalı olarak yapılan ameliyat sonrasında hastamız rahatlıkla ayağa kalkarak yürüyebiliyor” şeklinde konuştu.

HASTA UYUTULMADAN AMELİYATI YAPILIYOR

“AYAK bileği artroskopisi ekleminin içine artroskop denilen uzun teleskopik kameralarla bakmak ve inceleme yapmak anlamına gelir” diye sözlerine devam eden Op. Dr. Karadam, “Artroskopi işlemi genel ya da bölgesel anestezi altında, ameliyathanede steril koşullar altında uygulanır. Bölgesel anestezide belden yapılan iğne ile her iki bacak uyuşturulur ve hasta uyutulmadan ameliyatı yapılmış olur. Artroskopi işlemi için ayak bileğinin önünden iki adet 1 cm uzunluğunda kesi yapılır ve cerrahi işlemler bu iki giriş deliğinden eklem içine sokulan kamera ve cerrahi aletler yardımıyla yapılmış olur. Ayak bileğinde sıklıkla burkulma sonrası ortaya çıkan ve uzun süre tedaviye rağmen geçmeyen ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığı yakınmaları en sık karşılaşılan patolojiler olan kıkırdak yaralanmaları ve yumuşak doku sıkışmaları sonucu ortaya çıkar” dedi.

İYİLEŞME SÜRESİ AÇIK YÖNTEMLERE GÖRE DAHA KISADIR

KIKIRDAK ve yumuşak dokuya ait bu patolojiler ayak bileği artroskopisi yardımıyla başarıyla tedavi edildiğini anlatan Tınaztepe’li ortopedi uzmanı, “Ayak bileği artroskopisinde gelinen son gelişmelerden biri de artık ayak bileğinin arka bölgesine de artroskopik olarak müdahale edebiliyor olmamızdır. Ayak bileği artroskopisinin avantajlarını şöyle özetlemek mümkündür: Açılan küçük deliklerden yapılan bir cerrahi işlem olmasından dolayı hastanın ameliyat sonrasında iyileşme süresi açık yöntemlere göre daha kısadır. Eklem kesilip açılmadığından enfeksiyon gelişme riski daha düşüktür. Küçük deliklerden yapılan bir cerrahi işlem olmasından dolayı hastanın ameliyat sonrası hissettiği ağrı daha az olur. Özellikle sporcularda spora dönüşü hızlandıran bir yöntemdir” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.