SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kanser ameliyatları Tınaztepe’de yapılacak

Bu haber 08 Ocak 2020 - 8:38 'de eklendi.

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Kasım Arık, kanserle ilgili olarak  “Kanser arttı, çünkü insan vücuduna çok sayıda kanser yapıcı-kolaylaştırıcı maddeler girmeye başladı. Endüstriyel yaşama tarzı kanserin tartışmasız en önemli nedenidir. ” dedi. Son 15 yılda kanserin görülme oranları ile ilgili bilgiler de veren Yrd. Doç. Dr. Arık, Türkiye’de ve dünyada kansere ilişkin korkutucu gerçeklere tekrar dikkat çekerek çok geç olmadan hayat tarzımıza tekrar göz atmamızın zamanının geldiğini vurguladı.   Deneyimli cerrah Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde başta meme, kalın bağırsak ve tiroid (guatr) kanseri olmak üzere birçok kanserin tedavisinin yapıldığını açıkladı.

YRD. DOÇ. DR. KASIM ARIK KİMDİR?

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup bugüne kadar 10 binden fazla ameliyat gerçekleştirmiş bir hekim ve aynı zamanda akademik eğitimcidir. Genel cerrahi alanında, özellikle obezite cerrahisi, kanser cerrahisi, endokrin cerrahisi ve anorektal cerrahisi alanında onlarca bilimsel yayına imza atmıştır. Sağlıkta iletişimin, hastayı dinlemenin ve yalnızca hastalığa değil hastaya odaklanmanın önemini anlayan bir tarzda çalışmaktadır. Günümüzde klasik hekimliğin unutulup yalnızca teknolojik olarak hastalığı çözmenin yetersizliği anlaşılmış olup babacan bir yaklaşımla hastaya şifa dağıtabilmek fevkalade bir hal almıştır.

KANSERDEN KORUNMA YOLLARI

KANSERDEN korunmanın yollarını da anlatan Arık, şunları söyledi: “Beslenmeyi düzelterek önleyebiliriz. Çünkü kanser bir kere meydana gelince tedavisi çok zor bir hastalık. Öncelikle bizim onu engellemeye çalışmamız gerekmektedir. İnsan vücudunda bağışıklık sistemi, doğuştan itibaren kanserli hücreyi öldürebilecek kabiliyete sahiptir. Her gün tıpkı bir bilgisayarın virüs taraması gibi vücudu binlerce kez tarar. Kanserli hücreyi gördüğü yerde tanır ve yok eder. Normalden farklı büyüyen ve dengeyi bozan bu kanser hücreleri bağışıklık sistemimiz tarafından kolaylıkla yok edilir. Ancak giderek artan çevre kirliliği, kimyasal toksikler, zararlı katkı maddeleri içeren gıdalar, diyabet ve damar hastalıklarının artması ve obezite(şişmanlık) gibi nedenlerden dolayı vücudumuzun bağışıklık sistemi zayıflamaya, hatta çökmeye doğru gitmektedir. Bunların sonucunda normalde de oluşan kanserli hücreler yok edilemediğinden kişi kanser hastalığına yakalanmış olur. Bu kabiliyet doğuştan gelir ama biz bunu desteklemeliyiz. Kanser hastalığının oluşmaması için insanın maruz olduğu kanserojenleri azaltmalı ve bağışıklık sisteminin gücünü artırmalıyız. Denge her zaman bağışıklık sisteminin üzerine çalışmalı.”

‘BAĞIRSAKLARA DOĞRU GIDA VERMEZSENİZ KANSERİ ENGELLEYEMEZSİNİZ’

“BAĞIŞIKLIK sistemini güçlü tutarsak eğer kanseri engelleyebiliriz” diye sözlerine devam eden Yrd. Doç. Dr. Arık, “Burada en önemli faktör bağırsaklardır. Bağırsak duvarıdır, beslenmedir. Siz bağırsaklara doğru gıda vermezseniz kanseri engelleyemezsiniz. Birçok kanserin beslenmeyle ilişkisi vardır. Vücudumuzda yer alan bağışıklık sistemi hücrelerinin yüzde 80’i bağırsaklarda bulunur. Bağırsakları düzene sokmadan bağışıklık sistemi sağlıklı çalışamaz. Kanseri engellemenin ve kanseri tedavi etmenin en öncelikli yolu doğru ve yeterli beslenerek bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Doğal bir beslenme olmadan ise bu mümkün değildir.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.