SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kadınlar el sanatları kurslarıyla hem gelir elde ediyor hem sosyalleşiyor

Bu haber 24 Şubat 2023 - 2:28 'de eklendi.

Ayrancılar Siteler Kurs Merkezi’nde Torbalı Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen El Sanatları Kursu, bayanların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

AÇILAN el sanatları kurslarında üretim yaparak aile ekonomilerine katkıda bulunan kadınlar, oluşturdukları arkadaş çevresiyle de sosyalleşip stres atıyor. Kursiyerler, daha önce evde sıkıldığını ve komşusunun tavsiyesi üzerine kursa geldiğini anlatarak, “Kendimi geliştirdim. Boş zamanlarımı değerlendirmek için gelmiştim, şimdi belgeleri aldıktan sonra inşallah kendi memleketimde yer açmak istiyorum” şeklinde konuştu.

HALK Eğitim Merkezi bünyesinde Palandöken Gençlik Merkezi binasında açılan el sanatları kursunda eğitim alan çok sayıda kadın, boş zamanlarını üretim yaparak değerlendiriyor. Haftanın belirli günlerinde katıldıkları kursta geleneksel el sanatlarının yanı sıra nevresim, seccade, pike takımı gibi birçok ürün yapan kadınlar, kendi imkanlarıyla aldıkları malzemelerle ürettiklerini satıyorlar.

MERKEZİN makine ve ekipman gibi imkanlarından faydalanarak aile bütçelerine katkıda bulunan kadınlar, kursta tanıştıkları yeni insanlarla da sosyalleşiyor.

MERKEZDE usta öğreticilik yapan Emine Çelik, yıllardır el sanatlarında usta öğretici olarak çalıştığını ve haftanın belirli günlerinde farklı gruplar olmak üzere yaklaşık çok sayıda öğrenciye hizmet verdiklerini söyledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.