SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kadına şiddet her geçen gün artıyor!

Bu haber 29 Aralık 2022 - 12:25 'de eklendi.

Torbalı’da son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi artış gösteren ‘Kadına Şiddet’ her geçen gün daha da vahim bir hal alıyor.

TOPLUMUN kanayan yarası haline gelen ‘Kadına Şiddet’ her geçen gün daha da vahim bir hal alıyor. Gerçekleştirilen devlet destek destekli projeler ve sivil toplum kuruluşların çalışmaları ile bir türlü şiddetin önüne geçilemiyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne her gün ve her yaştan şiddet nedeniyle başvuran kadınların sayısı artarken, verilen cezalar ve alınan önlemler şiddet uygulayanları yıldırmıyor.

DAHA önceleri orta yaşlı kadınlar şiddet mağduru olarak soluğu emniyette alırken bu yaş günden güne düşüyor ve yaş ortalaması şimdilerde 20’li yaşlara düşmüş durumda. Daha çok aile içi meselelerden dolayı gerçekleşen kadına şiddet olayları sonucunda bazı kadınlar ya çevre baskısı ya da ‘yuvam dağılmasın’ düşüncesiyle şikayetlerini geri alıyor. Şikayetçi olan kadınlar ise şiddeti uygulayan kişilerin ya az ceza aldığından ya da cüzi miktar ile serbest kalmalarına tepkili.

PSİKOLOJİK ve ekonomik kaynaklı çıkan aile içi meselelerin emniyet koridorlarına taşındığı ilçede, kadına şiddet olayların büyük çoğunluğu karı koca arasında gerçekleşiyor. Özellikle boşanma arifesine gelmiş olan çiftler arasında şiddet olayları, boşanmadan sonra da görülüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.