SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

KADES kadınların hayatını kurtarıyor

Bu haber 07 Mart 2023 - 2:22 'de eklendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kadın Destek Uygulamasını (KADES), ülke genelinde kullanılmaya devam ediliyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü de uygulamadan gelecek çağrılara en hızlı cevap vermek için önlemlerini aldı

KADINLARA yönelik şiddet olaylarının sayısında son yıllarda büyük bir artış meydana geldi. Eşlerinden, sevgililerinden kendi özgür iradeleri ile ayrılarak kendilerine yeni bir hayat kurmak isteyen kadınlar, tehdit ve şiddetlerinden bıktıkları kişiler tarafından öldürülüyor.

KADINA yönelik şiddet olaylarına toplumun her kesiminden tepkiler yağarken şiddet mağduru kadınlar için hayati önem taşıyan uygulamanın kullanım alanı yaygınlaştı.

KADES uygulaması ile olası kadına şiddet olayları yaşanmadan önce en hızlı şekilde polislere durumun bildirilmesi amaçlanıyor. Kadına şiddette önleyici hizmet görevi gören uygulama için Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, günün her saati anlık müdahale etmek amacıyla hazır bekliyor.

TORBALI’DA uygulamadan gelen ihbarlara en kısa sürede ekiplerin yönlendirileceği belirtilirken, şiddet mağduru kadınların uygulamayı kullanması tavsiye edildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.