SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kaçak ağaç kesenler yandı

Bu haber 10 Ekim 2021 - 18:33 'de eklendi.

Yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte soğuk havanın kendini hissettirmeye başladığı Torbalı’da önlemlerini artıran İlçe Orman İşletme Şefliği, kaçak ağaç kesimlerine karşı uyarılarda bulundu. İlçe halkını bu konuda daha duyarlı olmaya davet eden kurum yetkilileri, kaçak ağaç kesiminde tespit edilenlerin ağır bedellerle karşı karşıya kalacağını söyledi

TORBALI’DA, başta yerleşim birimi yakınlarındaki ormanlık alanlar olmak üzere tüm ormanlık bölgeler, kaçak ağaç kesimlerinin önlenmesi amacıyla denetleniyor. Bu çerçevede çalışmalarını hızlandıran İlçe Orman İşletme Şefliği ekipleri, yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte kışa hazırlık yapmak için kolları sıvayan bazı vatandaşların kaçak ağaç kesimini yerinde tespit ediyor. Kaçak ağaç kesimin cezasının olduğunu hatırlatan Torbalı Orman İşletme yetkilileri, ilçe halkını daha duyarlı olmaya davet etti.

KİŞİLERİN kestikleri ağacın sayısına ve cinsine göre para cezasına ya da hapis cezasına çarptırılabildiğini aktaran yetkililer, yerleşim birimleri yakınındaki ormanlık alanlarda kaçak kesimin gerçekleştiğine yönelik ihbarların gelmeye başladığını ifade etti. Alınan tedbirlerle kesime müsaade edilmeyeceğinin altını çizen yetkililer, “Bir ağacın kolay yetişmediği asla unutulmamalı” ifadesinde bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.