SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Jeotermal enerji ile yenilenebilir enerjide rekor büyüme

Yenilenebilir enerji alanında yapılan teşvikler ile Türkiye’de jeotermal kurulu gücü artış gösterdi. Kasım ayı sonu itibarıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından sisteme eklenen 4224 MW kurulu güç ile rekor kırıldı. Devreye alınan toplam kurulu gücün 128 megawatt’ını (MW) ise sonsuz enerji kaynağı olarak da belirtilen jeotermal enerji santralleri oluşturdu.

Bu haber 14 Aralık 2020 - 23:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Dünyanın sınırlı kaynaklarını kullanmak yerine jeotermal enerji kullanımının gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak adına önem arz ediyor. Bunun yanı sıra cari açığı kapatarak ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor. Yenilenebilir enerji alanında yapılan teşvikler ile Türkiye’de jeotermal kurulu gücü artış gösterdi. Kasım ayı sonu itibarıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından sisteme eklenen 4224 MW kurulu güç ile rekor kırıldı. Devreye alınan toplam kurulu gücün 128 MW’ını ise sonsuz enerji kaynağı olarak da belirtilen jeotermal enerji santralleri oluşturdu.Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği’nin (YENADER) yaptığı açıklamaya göre, Türkiye, küresel iklim ile mücadele kapsamında önlem almaya devam ediyor. Türkiye’de, son dönemde yerli ve yenilenebilir enerji alanında yapılan çalışmalar artış gösterirken, gerçekleşen yeni santral yatırımları ile elde edilen elektrik gücü de rekor seviyelere ulaşıyor. Yalnızca Kasım ayı sonu itibari ile yenilenebilir enerji kaynaklarından sisteme eklenen 4224 MW kurulu güç ile rekor kırıldığı belirtiliyor. Devreye alınan toplam kurulu gücün 128 MW’ını ise sonsuz enerji kaynağı olarak da belirtilen jeotermal enerji santralleri oluşturuyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN