SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Japon devi Torbalı’da günde 35 traktör üretecek

Bu haber 20 Kasım 2023 - 12:31 'de eklendi.

Dünyanın önde gelen Japon motor üreticisi Yanmar, Türkiye’deki ikinci üretim tesisi olan Torbalı’daki fabrikasında günde 35 traktör montajının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Tesis, ilk etapta 76 olan personel sayısını kısa süre içerisinde 125’e çıkaracak.

İZMİR ve Türkiye ekonomisinin lokomotif bölgelerinden olan Torbalı, ev sahipliği yaptığı dev firmalara bir yenisini ekledi. Endüstriyel motorlar, iş makineleri, tarım makine ve ekipmanları, enerji sistemleri, deniz araçları ve ekipmanları üretiminde dünyanın önde gelen şirketlerinden birisi olan Japon merkezli Yanmar Türkiye Makine A.Ş, Torbalı’da 25 bin m2 alanda bir fabrika yatırımına imza attı.

BÖLGEDE montajı gerçekleştirilecek traktörler, Avrupa başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika pazarlarına ihraç edilecek. Yanmar Türkiye Başkan Yardımcısı Volkan Karatoklu ile birlikte Fabrika Müdürü Gökçen Tarkan Aydoğan ve ekibinden yatırım hakkında bilgi alan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Yanmar Türkiye, günde 35 traktör üretim kapasitesi ile ilçemizin önemli ihracat firmalarından biri olacak” dedi.

67′ yabancı sermayeli olmak üzere bin 120 adet üretim tesisinin Torbalı’da faaliyet gösterdiğini belirten Olgun, “Torbalı’nın 1 milyar 341 milyon dolarlık ihracatı ile 100’ü aşkın ülke ile lojistik ağı bulunmaktadır. Kentimizin içinden otoban ve otoyol geçmekte ayrıca demiryolu ve İZBAN hattının üzerinde yer almaktadır. Adnan Menderes Havalimanı’na 25 kilometre, Alsancak Limanı’na ise 40 kilometre mesafede yer alan ilçemiz, İstanbul-İzmir Otoyolu’na da bağlantısı bulunmaktadır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.