SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İZSU, Torbalı’da kuyu açacak

Bu haber 04 Aralık 2020 - 12:49 'de eklendi.

İZSU Genel Müdürlüğü, 20 şantiyede sürdürdüğü projelerinin sayısını 2021 yılında 45’e çıkaracak. Torbalı’da içme suyu şebekesi, Bergama, Kınık ve Aliağa’da 8 adet sondaj kuyusu, ihale süreçlerinin tamamlanmasıyla yapımına başlanacak işler arasında yer alıyor.

İZSU Genel Müdürlüğü aralarında Buca, Gültepe ve Bornova yağmur suyu hatlarının yapımı gibi büyük önem taşıyan 12 projenin ihalesini yaptı. Önümüzdeki günlerde bu ihalelere ilişkin yasal süreçlerin tamamlanması ve sonraki aylarda yapılacak yeni ihalelerin ardından halen 20 şantiyede süren çalışmaların sayısı 45’e çıkacak. Tüm projelerin yapım süreçlerinde yaklaşık iki bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.

İZSU Genel Müdürlüğü özellikle 2014 yılından sonra Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarına bağlanan ilçelerde geçmiş yıllardan kaynaklanan içme suyu sorununa da neşter vuruyor. Seferihisar, Ödemiş, Kiraz ve Torbalı’da içme suyu şebekesi, Dikili Çandarlı’da içme suyu arıtma tesisi, Bergama, Kınık ve Aliağa’da 8 adet sondaj kuyusu ihale süreçlerinin tamamlanmasıyla yapımına başlanacak işler arasında yer alıyor.

SU KUYULARI YAPIMI İÇİN İHALELERE ÇIKILACAK

İZSU Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde ise Karşıyaka Zübeyde Hanım ve İnönü mahalleleri yağmur suyu inşaatı, Karaburun Bozköy Göleti arıtma tesisi, Bergama Gaylan-Armağanlar, Ödemiş Köseler mahalleleri paket içme suyu arıtma tesisi, Karabağlar Kavacık içme suyu, Çeşme 3. Kısım içme suyu, Seferihisar Beyler Mahallesi içme suyu paket arıtma tesisi, Bayındır Hasköy ve Çırpı yağmur suyu inşaatı, Torbalı, Bayındır, Selçuk, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’da; Urla, Karaburun, Seferihisar, Çeşme ve Menderes’te; Menemen, Aliağa, Foça, Kemalpaşa, Dikili, Bergama, Kınık ve Bornova’da su kuyuları yapımı için ihalelere çıkacak. Bergama’da Karalar Mahallesi içme suyu kuyusu ile Aliağa’da Kültür Mahallesi içme suyu terfi merkezine enerji temini için elektrik tesisi yapımı da sürüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.