SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmirliler, nefes almaya Torbalı’daki bu parka geliyor!

Bu haber 23 Ağustos 2023 - 15:40 'de eklendi.

Torbalı’nın en önemli doğal güzellik alanlarından biri Efeoğlu Tabiat Parkı. yürüyüş parkurları, piknik alanları, oyun ve dinlenme alanı gibi doğal özelliklere sahip olan park her hafta sonu yüzlerce kişiyi ağırlıyor.

EFEOĞLU Tabiat Parkı, Yeşilköy Mahallesi’nde konumlanan gözde bir tabiat parkıdır. Park, 23 bin hektarlık geniş bir alana sahip olup, 1977 yılında mesire alanı olarak kayıtlara geçmiştir. 2011 yılında ise resmi olarak tabiat parkı ilan edilmiştir. İzmir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olan bu park, Torbalı’ya da sadece 20 kilometre mesafede.

ZENGİN BİTKİ ÖRTÜSÜ

EFEOĞLU Tabiat Parkı, zengin bitki örtüsü ile tanınır. Parkın içerisinde çam, çınar, meşe ve zeytin ağaçları gibi çeşitli ağaç türleri bulunmaktadır. Bu doğal çevre, ziyaretçilere huzurlu bir atmosfer sunar. Park alanı içerisinde piknik yapma alanları, keyifli yürüyüş parkurları, kamp yapma imkanı ve çocuklar için oyun alanları mevcuttur. Ayrıca, park içerisinde bir kır büfesi ve kafeterya da hizmet vermektedir.

EFEOĞLU TABİAT PARKI’NDA NELER YAPILIR?

EFEOĞLU Tabiat Parkı, doğayla iç içe olma fırsatı sunan bir destinasyondur. Ziyaretçiler burada yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir, kamp kurabilir, bisiklete binebilir ve doğa fotoğrafçılığı yapabilir. Özellikle hafta sonları, park ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Burada zaman geçirirken hem dinlenme hem de doğanın tadını çıkarma imkanına sahipsiniz.

EFEOĞLU TABİAT PARKI’NA NASIL GİDİLİR?

EFEOĞLU Tabiat Parkı, İzmir şehir merkezine 29 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Park, Torbalı ilçe merkezinin ise 20 kilometre kadar yakınındadır. Efeoğlu Tabiat Parkı, İzmir-Aydın karayolu üzerinde yer almaktadır ve Yeşiköy mevkiinde bulunmaktadır. Hem kişisel aracınızla hem de toplu taşıma araçlarıyla rahatça ulaşabilirsiniz. Kendi aracınızla Efeoğlu Tabiat Parkı’na gitmek isterseniz, İzmir-Aydın yolunu takip ederek Yeşilköy mevkisine varabilirsiniz.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.