SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir’in en gözde ilçesi: Torbalı

Bu haber 27 Temmuz 2021 - 4:32 'de eklendi.

Torbalı, birçok marka kuruluşa ev sahipliği yaparken, ilçenin kendi markaları da birbir oluşuyor. Özellikle gıda alanında ilçede “yerel esnaf” ağırlığı hissediliyor.

İZMİR’İN hatta Türkiye’nin gözünü çevirdiği Torbalı, son yıllardaki gelişimi ile dikkat çekiyor. Hızlı artan nüfusu ile İzmir’in en büyük ilçeleri arasındaki yerini alan Torbalı, gelişmişlik açısından da büyük bir ivme yakalamış durumda. 180 bin nüfuslu ilçe geniş iş olanaklarına sahip. Bu durum, ilçenin gün içerisindeki nüfusunun da 200 binlere kadar çıkmasını sağlıyor. Bu büyük potansiyel birçok markanın da Torbalı’yı tercih etmesini sağladı. Eğitimden hizmet sektörüne, üretimden tarıma kadar birçok büyük kuruluş yatırımını ilçeye yaptı. Ulusal ve uluslar arası markaların yanı sıra Torbalı kendi markalarını da oluşturdu. Marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ilçenin, gelecek 10 yıl içerisinde İzmir’in en gözde ilçesi olacağı öngörülüyor.

İZMİR’İN güneydoğusunda, 600′ün üzerine KOBİ’ye ev sahipliği yapan Torbalı, hız kesmeyen sanayi cazibesiyle Ege’nin parlayan yıldızı oldu. Adnan Menderes Havaalanı, İzmir-Aydın otobanı ve limana yakınlığı nedeniyle sanayi kuruluşlarının tercih ettiği Torbalı, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. 20’den fazla bankaya ev sahipliği yapan Torbalı, sanayisinin yanı sıra verimli topraklarıyla da dikkat çekiyor. Tarım alanında da Türkiye’nin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan ilçe, ekonominin nabzının attığı yer olarak gösteriliyor. Torbalı’nın bu büyük potansiyel, girişimcilerin ve yatırımcılarında iştahını kabartıyor. Bir zamanlar, küçük bir ilçe olan Torbalı, 2000 yılında bu yana şaha kalkmış durumda. Bölgesinde en çok gelişme gösteren ilçe olan Torbalı, İzmir’inde vergisinin yüzde 55’ini tek başına karşılıyor.

JEOPOLİTİK yapısı nedeniyle ulusal ve uluslar arası dev kuruluşların yatırım yaptığı Torbalı birçok firmaya ev sahipliği yapıyor. Philsa, JTİ, Dr. Oetker, Opel gibi uluslar arası kuruluşların yer aldığı ilçede yerli devlerde bulunuyor. Sun Tekstil, Merinos, Güralp Vinç, Alfemo, Özgörkey Feast, Tat, Tukaş, Sepiciler Deri gibi fabrikalar Torbalı sınırları içerisinde üretim gerçekleştiriyor. Doğanay Tuğla, Uzman Makine, Acrodor Kapı, Ayazlar Kereste, Hilal Fırça da ilçenin yerel kuruluşları arasında bulunuyor. Bu sanayi kuruluşlarında ise 50 bine yakında kişi çalışıyor. Torbalı OSB ve Pancar OSB’nin de önümüzdeki yıllarda tam kapasiteyle hizmete girmesi sonrasında, Torbalı sanayi üretiminin merkezi haline gelecek. İş dünyasının yatırım yapmak için sıraya girdiği ilçede birçok mermer fabrikası da bulunuyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.