SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir’in ağaçları Torbalı’dan

Bu haber 14 Ağustos 2022 - 0:34 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin yeşil örtüsünü “yangına dirençli” kılma yolunda geniş çaplı bir eylem planı hazırladı. Hazırlanan plana göre Torbalı’daki Orman Fidanlığı’nda yetiştirilecek yangına dirençli ağaçlar İzmir’in çeşitli bölgelerine dikilecek

BAŞTA İzmir Büyükşehir Belediyesi ağaçlandırma sahaları olmak üzere kentteki tüm uygun alanlarda orman restorasyonu yapılacak. İzmir, Akdeniz iklimine uygun, sulama istemeyen ve olası afet sonrası “kendiliğinden yeşeren” ağaç ve çalı türleriyle donatılacak.

“Orman seferberliği ilan ediyoruz” diyen Başkan Tunç Soyer, 2019’da temeli atılan projenin, gelinen noktada bir yandan yeşil alanları büyütürken, diğer yandan İzmir’in orman ekosistemini koruduğunu ifade etti.

NELER YAPILACAK?

EYLEM planı kapsamında hayata geçirilecek çalışmalar ise şunlar olacak: Kooperatiflerle birlikte yetiştirilen dirençli fidanlar, sonbahar itibariyle toprakla buluşturulacak ve şehir merkeziyle ormanlık alanlar arasında “yeşil koridorlar” ile yaşayan parklar oluşturulacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.