SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir’de yaşanan Deprem değil depremcik!

Bu haber 03 Ağustos 2023 - 0:57 'de eklendi.

İzmir yaşanan depreme ilişkin konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “İzmir’deki 3.9 her zaman, her yerde, her kırıkta olabilecek önemsiz depremlerden biri. 4’ten daha büyüklere ‘deprem’, 3.9’a ‘depremcik’ deriz” dedi.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre; dün İzmir’in Buca ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaşanan depreme ilişkin açıklamada bulundu.

DEPREMLERİN küçük ölçekli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ercan, “İzmir’deki 3.9 her zaman, her yerde, her kırıkta olabilecek önemsiz depremlerden biri. 4’ten daha büyüklere ‘deprem’, 3.9’a ‘depremcik’ deriz. Bununla ilgili herhangi bir uyarı söz konusu değildir. Oradan geçen kırık zaten diri. Diri kırığın çok büyük bir deprem üretme olasılığı yok. Konya’daki deprem yine etkin bir kırıkta oluştu. Ancak o bölgede bu kırığın daha büyük bir deprem üretme olasılığı yok. Bu bir öncü deprem değil. Bu bölgede depremin yıkıcı olabilmesi için 6.4’ten daha büyük bir sarsıntı olması gerekir. Kaldı ki; bu kırık 6.4’lük bir deprem üretmez. Dün 3 ilde olması rastlantı. Her zaman olabilecek, ‘depremcik’ ve ‘küçük deprem’ diye andığımız sarsıntılardır. Her zaman her yerde olabilir. Sadece Erzurum’un üzerinde duruyorum” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.