SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir’de suya yine zam! Kırılması güç rekor: 16 ayda 16 kez…

Bu haber 29 Kasım 2023 - 0:07 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin su ve kanalizasyon şirketi İZSU, içme suyuna yine zam yaptı. Yüzde 15’lik fiyat artışını öngören önerge, İZSU Genel Kurulunda CHP ve İyi Partili Meclis Üyelerinin oyları ile kabul edildi. Zamlı tarife, Torbalı ve İzmir’in tüm ilçelerinde uygulanacak

YENİ tarifeye göre konutlarda 0-10 metreküp tüketimlerde suyun tonu 20 lira 08 kuruştan 22 lira 09 kuruşa yükseldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz yıl mart ayında içme suyu tarifelerindeki artışı TÜİK’in açıkladığı aylık ÜFE oranlarına bağlamış 2022 Mart ile 2023 Temmuz arasındaki 16 aylık süreçte içme suyuna art arda 16 kez zam yapılarak kırılması güç bir rekora da imza atılmıştı. Yeni tarife 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi oy kaybederim kaygısı ile normal koşullarda 1 Ocak’ta yürürlüğe sokulan su zammını 1 ay geriye çekti. İZSU Genel Kurulu AK parti ve MHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık CHP ve İyi Partili meclis üyelerinin oyları ile yeni zamlı tarifeyi kabul etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.