SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir’de korkutan deprem ile ilgili önemli açıklamalar

Bu haber 30 Kasım 2021 - 23:52 'de eklendi.

İzmir sabahın ilk ışıklarında depremle sarsıldı. Deprem Urla ilçesi açıklarında saat 07.00’de meydana geldi. Depremin büyüklüğü ise 5.1 olarak kaydedildi.

İZMİR’DE sabah saatlerinde ardı ardına yaşanan depremlere ilişkin Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emre Timur 1881 TV’ye  önemli açıklamalarda bulundu: “30 Kasım 2021 Sabah saat 07:00’de M5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremin olduğu yer dikkate alındığında geçen yıl yaşanan Samos deprem aktivitesinin çizgisel olarak devamında meydana geldiği görülmektedir. Bu da bölgenin halen diri bir sismik özellikte olduğunu ve benzer büyüklükte depremlerin beklenebileceğini bizlere göstermektedir. Orta büyüklükte olan bu depremin hemen ardından 4 ve üzeri büyüklükte depremler olması doğaldır. Daha büyük bir depremin olabileceğini söylemek için bölgede çok ayrıntılı derin sismik yansıma ölçümlerinin alınması ve fay sistemlerinin modellenmesi gerekmektedir. Çünkü depremlerin büyüklüğü kırılan hattın uzunluğu ve derinliği ile orantılıdır.

BİZLER Jeofizik Mühendisleri olarak geçen yıl yaşadığımız büyük depremin ardından belediyelerimizin daha duyarlı olmasını ve imar dairelerinde zemin etütlerinin ayrıntılı denetlenmesinde görev alacak jeofizik mühendislerinin istihdam edilmesini istiyoruz. Bir yıl geçmiş olmasına rağmen İzmir’deki çoğu belediyede jeofizik mühendisi bulunmamaktadır ve zemin etütleri yetkin kişilerce denetlenmemektedir. Her zemin etüdünün jeofizik ölçümleri içeren kısmı, sismik, elektrik ve diğer jeofizik araştırma yöntemleri konusunda eğitim almış yetkin meslektaşlarımızca denetlenmelidir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Artık can ve mal kaybına tahammülümüz yoktur” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.