SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir’de grev dalgası… Ulaşım o tarihte duracak!

Bu haber 07 Mart 2024 - 11:16 'de eklendi.

İZELMAN’da çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 7 bin 500 işçi, ikramiyeler, gıda yardımları ile ilgili yaklaşık 20 bin TL’lik alacaklarından kaynaklı iş bırakma kararı aldı.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş arasında yaşanan toplu iş sözleşmesi krizinin ardından bir kriz de Genel İş Sendikası ile yaşanıyor. İZELMAN’a bağlı ulaşım, park bahçe, büro, fen işleri ve destek hizmetlerinde çalışan 7 bin 500 işçi arasında örgütlü DİSK Genel İş İzmir 1 ve 3 No’lu Şubeler ikramiye ve gıda kartlarında yaşanan gecikmelerin ardından iş bırakmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre işçilerin ikramiyeler ve gıda yardımları kapsamında yaklaşık 20 bin TL alacaklarının olduğu öğrenildi.

BİN 300 OTOBÜS ÇALIŞMAYACAK

İŞ bırakma eylemi özellikle ulaşımı etkileyecek. Sabah saatlerinde kent içi ulaşımı sağlamak için yola çıkan yaklaşık bin 300 otobüs hizmet üretmeyecek. Diğer yandan krizin çözülmesi ile ilgili olarak büyükşehir bürokrasisi ile sendika arasında görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

‘İZMİRLİLER O GÜNLERDE YAYA GİTMEK ZORUNDA OLACAK’

DİSK Genel İş 1 nolu şube başkanı Engin Topal , Mart ayının 7’sinden sonra ücretler yatmadığı sürece her an otobüslerin duracağını belirterek, “Ayın 7’sinde ikramiyelerimiz ve gıda kartlarımız var. Ücretlerimiz yatmazsa eğer gününde yatmadığı sürece Ramazan ayında girdiğimiz o günlerde otobüsleri durduracağız. İzmirliler yaya gitmek zorunda kalacak. Ben kimsenin siyasi görüşüne veya kimsenin ekmeğine yağ sürdüğüm yok. Sorumluluğunu aldığımız arkadaşların hakkını istiyorum. Başka bir şey çıkarmasınlar, çıkarırlarsa onların sorundu. Paramızı almadığımız sürece bir sabah otobüssüz uyanacağız” dedi.

HERKES GREVE HAZIR OLSUN

KONU hakkında açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise “Mart 11’i akşamına kadar bize haber geldi geldi, gelmezse İzmir halkı otobüssüz kalacak. Yağmur olur işçiler sokakta, pandemi olur işçiler sokakta, sular kesilir işçiler sokakta. Biz artık paranın öncelikle işçilere verilmesini istiyoruz. Belediyeye para ayın 10’unda geliyor. 11 Mart günü akşama kadar bekliyoruz. Paranın hesaplara yatmadığını duyarsak 12 veya 13’ünde İzmir’i büyük bir grev ve direniş bekleniyor. Bundan sonra mücadeleyi aynı bayrak altında dalgalanmak zorundayız. Ayrışmanın ve tartışmanın bir anlamı yok. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Bundan sonra olacak belediye başkanları; biz haklarımız için hep sokakta olacağız. Belki gece bırakacağız belki sabah bırakacağız. Bu para yatmazsa o otobüsler duracak.-

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.