SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir'de ekmeğe zam mı geliyor?

Bu haber 06 Haziran 2023 - 7:44 'de eklendi.

Yılda ortalama fırıncılar yeniden zam yapma hazırlığında. Fırıncılar yine yüksek üretim maliyetlerini öne sürerek Temmuz ayında zam yapmayı planlıyor. İzmir’de son olarak nisan ayında gevrek ve boyoz 5 liradan 7 liraya çıkmıştı. Ekmeğin de 7 lira olması bekleniyor.

İSTANBUL başta olmak üzere bazı kentlerde ekmek fiyatlarına yapılan zam haberleri, İzmirliler arasında endişe ve merak yaratmış durumda. İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, bu merakı gidermek amacıyla önemli bir açıklama yaparak, İzmir’de şu anda ekmek fiyatlarında bir zam taleplerinin olmadığını ifade etti. Ancak, ilerleyen dönemlerde zam taleplerinin gündeme gelebileceğini belirten Başkan Sırtı, bu durumun Temmuz ayına denk gelebileceğini söyledi.

İZMİR’DE halen 210 gram ekmeği 5 liradan satın alan vatandaşların endişelerini anlayışla karşılayan Kemal Sırtı, şu anda ekmek fiyatlarına yönelik bir zam taleplerinin olmadığını vurguladı. Başkan Sırtı, zam taleplerinin daha çok Temmuz ayında gündeme gelebileceğini, bu kararın ise önce un fiyatları ve ardından asgari ücretin belirlenmesinden sonra şekilleneceğini açıkladı. İzmir’de en son ekmeğe zam yapılan tarih, 1 Aralık 2022 olarak biliniyor ve 210 gram ekmek 5 lira fiyatla satışa sunulmuştu.

İZMİR Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, un fiyatları ve asgari ücret gibi önemli gider kalemlerinde önemli bir değişiklik olmadığına dikkat çekerek, şu anda zam taleplerinin gündemlerinde olmadığını belirtti. Ancak, un fiyatlarının yaklaşık iki hafta sonra yeniden belirleneceğini ve temmuz ayında yeni asgari ücretin açıklanacağını ifade eden Başkan Sırtı, bu iki önemli faktörün rakamlarını gördükten sonra zam taleplerini ileteceklerini söyledi.

HAZİRAN ayı içinde herhangi bir zam taleplerinin olmadığını vurgulayan Sırtı, “Sözünü ettiğimiz iki önemli gider kaleminin rakamları belli olduğunda, temmuz ayında zam taleplerimiz olacak. Bu noktada maliyet hesaplamalarını yapacak, fırıncılarımızla bir araya gelecek ve uygun bir zam oranı talep edeceğiz” şeklinde konuştu. Ayrıca, İstanbul ile de sürekli temas halinde olduklarını ve İstanbul’da ekmek fiyatlarına ilişkin çıkan haberlerin doğru olmadığını vurgulayan Başkan Sırtı, İzmirlilerin bu konuda endişe etmemeleri gerektiğini belirtti ve bu ay içinde ekmeğe zam gelmeyeceğini açıkladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.