SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir, Torbalı’ya ‘göç’üyor

Bu haber 29 Ağustos 2022 - 7:46 'de eklendi.

İş imkânlarının fazlalığı ile civar ilçeler arasında ön plan çıkan Torbalı, İZBAN sayesinde ulaşımın kolaylaşması ile İzmir’de yaşayıp Torbalı’da çalışan kesimin göç için tercihi oldu

201 BİNE ulaşan nüfusu ile rakamı duyan herkesi şaşırtan Torbalı, son 10 yıldır adeta hızlı göçün sembolü oldu. Nüfus artış hızı ile Türkiye ortalamasının kat be kat üstüne çıkan Torbalı’da bu artışın devam etmesi öngörülüyor. Birkaç yıl içerisinde 250 bin nüfusa ulaşması beklenen Torbalı’da hızlı göçün en büyük nedenlerinden biri olarak sanayileşme gösteriliyor. İş imkânlarının fazlalığı ile civar ilçeler arasında ön plan çıkan Torbalı, İZBAN sayesinde ulaşımın kolaylaşması ile İzmir’de yaşayıp Torbalı’da çalışan kesimin göç için tercihi oldu.

GELİŞMİŞ bir ilçe olmasına rağmen doğallığın da hakim olduğu Torbalı, kasaba-kent yaşam tarzını benimseyenlerin de tercihi oluyor. İzmir’in kalabalığından sıkılanların tercih ettiği Torbalı, havalimanına yakınlığı, tatil beldelerine olan ulaşım kolaylığı, son yıllarda yaşam standartlarının yükselmesi ile göç tercihinde bir adım öne çıkıyor.

TORBALI’NIN nüfus artışının rekora ulaşmasında en büyük etkenlerden biri İZBAN’ın seferlerine başlaması. Bu gelişme, İzmir’de yaşayıp Torbalı’da işe gidip gelenlerin artık yaşamak için ilçeyi tercih etmesine neden oldu. Kısa bir sürede Torbalı’ya gidip gelebilenler aileleri ile birlikte burada yaşamayı tercih etmeye başladı.

50 BİN işçinin sanayide istihdam edildiği Torbalı’da İZBAN ile birlikte birçok kişi evini Torbalı’ya taşıdı. Bu durum, Torbalı’da ev satış rakamlarına da yansıdı. Bu sirkülasyon ile birlikte Torbalı’da hem kiralar hem de ev fiyatları İzmir’in lüks semtleri ile yarışır duruma geldi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.