SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir Doğalgaz’dan verimli kullanıma yönelik tavsiyeler

Bu haber 18 Ocak 2024 - 1:13 'de eklendi.

İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletme faaliyetini üstlenerek, lisans alanı içerisindeki 28 ilçeyi doğalgazla buluşturan İzmir Doğalgaz, doğalgaz tüketiminin arttığı bu günlerde verimli kullanım için abonelerine çeşitli tavsiyelerde bulundu.

İŞTE İzmir Doğalgaz’ın faturaları düşürecek verimli kullanıma yönelik önerileri:

PENCERE VE KAPILARA ISI İZOLASYONU YAPINIZ

İzolasyon yaparak ısı kaçaklarını engelleyiniz. Mümkünse çift camlı pencereler tercih ediniz. Bu şekilde %5-10 arasında tasarruf sağlayabilirsiniz.

CİHAZLARINIZIN PERİYODİK BAKIMLARINI DÜZENLİ YAPTIRINIZ

KOMBİ gibi yakıcı cihazların yıllık periyodik bakımlarının kış mevsimine girmeden yetkili servis tarafından yapılması cihaz verimliliğini artırır ve yakıt tasarrufu sağlar.

RADYATÖRLERİN ÖNÜNÜ KAPATMAYINIZ

RADYATÖRLERİN verimli ısıtabilmesi için önlerine koltuk, masa ve eşya konulmamalı, üzerleri örtülmemeli ve çamaşır kurutulmamalıdır.

KISA SÜRELERDE KOMBİNİZİ KAPATMAYINIZ

KISA süreli evden ayrıldığınızda veya geceleri tasarruf etmek için kombiyi kapatıp sistemi soğutursanız, sistem kendini tekrar ısıtmak için daha fazla gaz harcar. Bu durumlarda kombinizi kapatmak yerine düşük derecelerde çalıştırarak tasarruf edebilirsiniz.

DUVAR İZOLASYONU VE BİNA ISI YALITIMI YAPTIRINIZ

BU şekilde daha az yakıt tüketir ve birkaç ısınma sezonunda yalıtım harcamanızı geri kazanırsınız.

ODA TERMOSTATI KULLANIN

ODA sıcaklığı oturma odası ve salonlarda 22 derece olmalıdır. Termostatın 1 derece daha düşük sıcaklığa ayarlanması %5’e yakın yakıt tasarrufu sağlar.

DOĞRU CİHAZ SEÇİLMELİ

DOĞALGAZ yakma cihazı seçilirken evinizin ısıl ihtiyacı iyi belirlenmeli, bu ihtiyaç doğrultusunda uygun kapasitede cihaz seçilmelidir.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, tüketicilerin alacakları basit önlemlerle doğalgazı daha verimli kullanarak faturalarda tasarruf sağlayabileceklerine dikkat çeken İzmir Doğalgaz, çevreci ve konforlu olmasının dışında doğalgazın ekonomik olduğunu da belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.