SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Torbalılı Fatih Erkut’tan ‘esnaf’ çıkışı!

Bu haber 15 Aralık 2020 - 9:43 'de eklendi.

İyi Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fatih Erkut, pandemiden en fazla esnafın zarar gördüğünü söyledi. Erkut, hükümetin bir an önce esnafı ayakta tutacak bir formül üretmesi gerektiğini belirtti

PANDEMİ nedeniyle alınan tedbirlerin en çok esnafı vurduğunu belirten İyi Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fatih Erkut, “Bizim için sağlık herşeyden önce gelir, sağlık için bilim kurulunun önerdiği hiçbir tedbire karşı değiliz. Ancak alınan her tedbir esnafımızın belini biraz daha büküyor. Piyasaların hali ortada, esnaf iş yapamıyor, vatandaşın alım gücü sürekli düşüyor. Ama öbür taraftan kira, elektrik ve diğer faturalar aynı duruyor. Esnaf açamadığı dükkanına aynı kirayı faturayı yine ödemek zorunda bırakılıyor” dedi.

“ESNAF BİTERSE, EKONOMİ DÜZELMEZ”

HÜKÜMETİN bir an önce esnafı ayakta tutmaya yönelik bir program hazırlaması gerektiğini belirten Erkut, “Küçük esnaf bir ülkenin bel kemiğidir. En büyük istihdamı, ekonomiye en büyük katkıyı küçük esnaf yapar. Bir ülkede küçük esnaf biterse, o ülkede ekonomi düzelmez. Ülkeyi de, ekonomiyi de ayakta tutan küçük esnaftır. Sadece seçimden seçime hatırlanan esnafımız, maalesef pandeminin de etkisiyle zor günler geçiriyor” dedi.

“HÜKÜMETİN YANLIŞ POLİTİKALARI, PANDEMİYİ EKONOMİK KRİZE ÇEVİRDİ”

HÜKÜMETİN aldığı pandemi tedbirlerinin salgını ekonomik krize dönüştürdüğünü ifade eden Erkut, “Tüm dünyada bu salgın var, her ülkede belli zorluklar yaşanıyor. Ancak en büyük zararı gören ülkelerden biri maalesef biziz. Bunun da sebebi hükümetin yanlış politikalarıdır. Şu an hastanelerde yer kalmadı. Vatandaş evde Allah’a emanet bir şekilde kendi kendine tedavi oluyor. Üretimde çarklar durdu, esnaf kepenk kapatıyor. İşten çıkarma yasağı kalkınca milyonlarca gencimiz işsiz kalacak. Karamsar bir tablo çizmek istemiyorum ama işler maalesef hiç de iç açıcı değil” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.