SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ispanak tarlada 4 TL, pazarda 20 TL

Bu haber 26 Ekim 2023 - 0:10 'de eklendi.

Ispanağın tarladan çıkış fiyatının 4-5 lira olduğu, pazarlarda da ise şu sıralarda 15-20 TL arasında satışa sunulduğu öğrenildi.

KIŞ mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden olan ıspanağın erkenci hasadı için hummalı bir çalışma var. Tarım arazilerinde ekili olan ve üreticilerin merakla beklediği hasat için tarım işçileri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlaların yolunu tutuyor. Her gün kamyonlarca ıspanak el birliğiyle toplanırken, ıspanaklar önce havuzlarda yıkanıyor, daha sonrada sevkiyatlar için kamyonlara yükleniyor.

ÜRETİCİ Süleyman Aydın, “Ürünlerimizi hasat etmeye başladık. Hasat başlar başlamaz fiyatlarda sıkıntılar yaşandı. Mahsul, tarlada 4-5 liraya çıkıyor. Şuan hasadını yaptığımız mahsul diğer mahsuller gibi değil. Biraz teferruatlı, işçilik isteyen bir mahsul. Diğer mahsulleri direkt kasaya koyun, gönderin; fakat bu öyle değil. Bunun kazımı ayrı, temizlemesi ayrı, işçiliği, yıkaması var bunun. Öteki mahsullerde bir arabayla işi bitiriyorsun; fakat bu mahsulde traktörün, işçi, araba ayrı oluyor. Malı yüklediğin araba bile ayrı oluyor. Ürün hallerde 4-5 liradan satılıyor; fakat pazarlarda 15-20 lirayı görüyor. Bunun önüne geçmeleri lazım” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.