SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İşçiye tuvalet yasağı: İnsanlık dışı uygulama

Bu haber 17 Nisan 2026 - 8:09 'de eklendi.

Torbalı Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde grevlerini sürdüren Temel Conta işçileri, en temel ihtiyaçları olan tuvalete erişimlerinin engellendiğini belirtti; duruma tepki gösterdi. Yaklaşık iki yıldır direnişte olan işçiler, üretim makinalarının Ocak 2026’dan itibaren Kemalpaşa’dan Torbalı’ya taşınmasının ardından bu durumu bir “grev kırma” olduğunu açıklamış ve  eylemlerini yeni üretim alanına taşımıştı.

İŞÇİLER, Petrol-İş Sendikası çatısı altında örgütlendiklerini, yetki aldıklarını ve yasal süreçleri tamamladıklarını belirtti ve işverenin ise  bugüne kadar sendika ile  hiç görüşmediğini söyledi.

ANCAK işçilere göre, Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde grev sürerken en temel ihtiyaçlardan biri olan tuvalete erişim de engelleniyor. Grev Sözcüsü Sinem Kaya, yaşadıkları durumu “Organize sanayi içinde hiçbir fabrika tuvaletlerini kullanmamıza izin vermiyor. Kamusal bir tuvalet de yok. Aracımız olmadığı için başka bir yere de gidemiyoruz” şeklinde konuştu.

AĞAÇLIK bir alanı kullandıklarını, ancak bu alanın da kapatıldığını söyleyen Kaya, daha sonra kendi olanaklarıyla yaptıkları geçici tuvaletin ise hijyenik olmadığını belirtti. Kaya, “Bu durum insanlık onuruna aykırı. Hiçbir insanın yaşamak istemeyeceği bir tabloyla karşı karşıyayız” dedi.

YAŞADIKLARI durumun psikolojik olarak da yıpratıcı olduğunu ifade eden Kaya, “Başta utanıyorduk ama artık utanması gerekenin biz olmadığını biliyoruz. Tek istediğimiz insani koşullarda yaşamak ve çalışmak” diye konuştu.

İŞÇİLER, yerel yönetimlere başvurduklarını ancak şu ana kadar somut bir çözüm üretilmediğini dile getirdi. “Küçücük bir mobil tuvalet bile yapılmadı. Bu çözülemeyecek bir sorun değil” diyen işçiler, yetkililere çağrıda bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.