SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İşçilerin 40 derecede ekmek mücadelesi

Bu haber 17 Temmuz 2023 - 2:14 'de eklendi.

Uzun süren kış mevsim nedeniyle bu yıl karpuz hasadı, bölgede çalışacak eleman sıkıntısı nedeniyle 40 derece sıcağın altında devam ediyor.

UZUN süren kış mevsim nedeniyle bu yıl yaklaşık 2 hafta geç başlayan karpuz hasadı, bölgede çalışacak eleman sıkıntısı nedeniyle 40 derece sıcağın altında devam ediyor. Ege’de devam eden çöl sıcakları, en çok tarım alanında çalışan işçileri etkiliyor. Torbalı’da mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığına rağmen tarım sektöründe çalışanların kavurucu sıcak altında ekmek mücadelesi devam ediyor. Torbalı Ovası’nda karpuz üretimi yapan çiftçiler, aşırı sıcağa rağmen gün boyu olgunlaşan karpuzları hasat edip tüketiciye ulaştırdıklarını belirterek, olumsuz hava koşullarına aldırış etmeden üretimi sürdürdüklerini söyledi.

“TAT VE AROMA MÜKEMMEL REKOLTE DÜŞÜK”

BU yıl kış mevsiminin kurak Mayıs ve Haziran aylarının yağışlı geçmesinden dolayı karpuz tarlalarının yabani otlar içinde kaldığını belirten üreticiler, iklimsel değişikliklerden dolayı karpuzların yaklaşık 2 hafta geç olgunlaştığını belirttiler. Her şeye rağmen üretmekten memnu odluklarını belirten üretici, “Şu anda karpuzun toptan kilogram fiyatı malın durumuna göre 3,5 TL ile 5,5 TL arasında değişiyor. Rekolte düşük ancak her şeye rağmen durumdan memnunuz. Tek sıkıntımız tarım işinde çalışacak eleman sıkıntısı. Çalışacak kimse bulamadığımız için tarladan karpuzları Suriyeli işçilerle kaldırıyoruz” dedi.

ZOR da olsa 40 derece sıcağın altında ekmekleri için mücadele ettiklerini belirten Suriyeli işçiler ise bu duruma alıştıklarını belirterek “Sıcakta zor oluyor ama yapacak bir şey yok” diyerek ekmek mücadelesine devam ettiklerini belirttiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.