SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İşçi ve işverenlerin dostu: Altındağ OSGB

Bu haber 20 Ocak 2022 - 0:10 'de eklendi.

30 HAZİRAN 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, iş hayatında birçok yenilikler getirerek, bu yenilikleri uygulamayan işverenleri de ağır cezai müeyyidelerle karşı karşıya bırakmıştı. Yasa çerçevesinde gelen en büyük zorunluluklardan biri de her işverenin işyerlerinde; işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli çalıştırma yükümlülüğü olmuştu. Aynı yasa işverenlere İSG profesyonellerini ya kendi bünyelerinde bulundurma yada Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinden (OSGB) hizmet almasını zorunlu getirmişti.

KENDİ bünyelerinde işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli bulunmayan işyerlerine hizmet verebilmek için Türkiye genelinde hemen hemen her vilayette açılan birçok kolaylığı da sağlamıştı. Yaklaşık 6 yıl önce Torbalı’da kurulan Altındağ OSGB, işçilerin ve işverenlerin kurtarıcısı olmaya devam ediyor.

GENİŞ ve deneyimli bir kadro ile çalıştıklarını ifade eden işletmeci Bülent Altındağ, “Alanında uzman ve deneyimli kadromuz ile ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık oluşturarak hizmetin gerekliliklerini yönetmeliğe uygun şekilde eksiksiz yerine getirmek ve daha güvenli çalışma ortamları oluşturarak hizmet verdiğimiz firmaların çözüm ortağı olmak. Yaptığımız işler arasında; işe giriş testleri, işe giriş sağlık tetkikleri, yangın eğitimi, yangın – ilkyardım vb. acil durum tatbikatları, sağlık raporu, iş güvenliği uzmanlığı, iş yeri hekimi hizmeti, risk analiz raporu ve acil eylem planı hazırlamak yer alıyor” dedi.

İŞLETMECİ Altındağ, iş sağlığı ve güvenliği konusunun çok önem arz eden bir konu olduğunun altını çizerek, “Türkiye’deki iş kazalarını en aza indirmek için çıkan yasal mevzuatlar, bu konuda gerekli tedbirleri almayan işverenleri çok ciddi cezai müeyyidelerle karşı karşıya bırakabilir. Bu konuda oluşturmuş olduğumuz ekip, yıllardır İSG alanında kendisini ispatlamış, konusunda tam profesyonel bir kadrodur. İşletmemiz, 6 yılda Torbalı ve çevre vilayetlerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda profesyonelliğin gerçek ve tek adresi olduğu için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.