SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘İşaret dili’ öğrenmek isteyenlere Torbalı HEM fırsat sunuyor

Bu haber 24 Şubat 2023 - 2:24 'de eklendi.

Ayrancılar Gençlik Merkezi’nde Torbalı Halk Eğitim Merkezi tarafından İşaret Dili Kursu açıldı. Kursa özellikle bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

KURS sonunda temel işaret dili eğitimini tamamlayacak olan katılımcılar, işitme engeli olan vatandaşlara elleri ile ses olup, iletişimdeki engelleri kaldırabilecekler. Yapılan açıklamada, “Eğitimlerde on tane modül eğitimi var. Öğrencilerimiz her modül sonunda sınav oluyorlar. Böylece renklerden ve duygulardan günlük diyaloglara kadar Türk İşaret Dili kurallarını öğreniyorlar. Türkiye de yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşımız var ve bunlardan 3 milyona yakını işitme engelli” dedi.

BİR farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten yetkililer, “İşitme engelli arkadaşlarımızın hastaneler, mahkemeler vs. her yerde tercümana ihtiyaçları var. Bizim burada verdiğimiz eğitimin ardından kursiyerlerimiz eğitmen ve tercüman olabiliyorlar. Amacımız işitme engelli vatandaşlarımızın olduğu her alanda işaret dilini yaygınlaştırmak” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.