SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası coşkulu etkinliklerle kutlandı

Bu haber 18 Mayıs 2022 - 5:40 'de eklendi.

Her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan iş sağlığı ve güvenliği haftası bu yıl da ilçemizde renkli etkinliklere sahne oldu.

ÜLKEMİZİN geleceğe güven ve refah içinde ulaşması adına çalışma yaşamımıza yenilikler getiren “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” 2015 yılından bu yana “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” felsefesi ve “Önlemek Ödemekten Daha Ucuzdur” yaklaşımıyla  titizlik ile yürütülme olup, insana verilen değerin bir ölçüsü olarak iş sağlığı ve güvenliği konusu, herkese ciddi sorumluluklar yüklemektedir.

İŞ sağlığı ve Güvenliği haftası kapsamında Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Bürosu tarafından hazırlanan kutlama programı önceki gün Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Mesleki ve Teknik Okullarımızda okuyan öğrencilerimize staj uygulamaları dahilinde gittikleri işletmelerde karşılaştıkları sorunlar, ve İSG uygulamaları hakkında bilgi vermek için davet edilen özel sektör temsilcisi İş Güvenliği Uzmanı Dilara KAYA öğrencilerimize seslendi.

“GÜVENLİ VE SAĞLIKLI ÇALIŞMA KOŞULLARININ DÜZENLENMESİ BÜYÜYEN TÜRKİYE’MİZE  KATKI SAĞLAYACAKTIR”

ÖZEL sektör temsilcisi İş Güvenliği Uzmanı Dilara KAYA ‘nın ardından söz alan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila IŞIKKAYA “ Okul Benim Güvenli Evim Projesi kapsamında yapılan proje ve poster sunuları için katkı sağlayan, çaba gösteren ve emek harcayan tüm teknoloji ve tasarım öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederim. Güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarının düzenlenmesinin ve her türlü iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmasının büyüyen Türkiye’mize katkı sağlayacağına inanıyorum “ şeklinde konuştu.

“OKUL BENİM GÜVENLİ EVİM”

İÇİŞLERİ Bakanlığının 2021 yılını “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan etmesi üzerine okullarımızda “Afet Eğitimi” ve afetlerle yaşama konusunda farkındalığın arttırılmasına yönelik “Okul Benim Güvenli Evim” proje yarışması yapıldı. Yapılan projeyle öğrencilerin afet bilincinin gelişmesi, risk ve tehlikeleri fark ederek, farkına vardıkları bu sorunların çözümüne yönelik inovasyonlar yaratması için okul ve çevresindeki sorun ve sorunların çözümü için bir maket tasarlanması aynı zamanda Sıfır Atık prensipleri doğrultusunda maket yapılırken en az 1 malzeme geri ya da ileri dönüşüm materyali kullanılması sağlanmıştır. Proje kapsamında ilçemiz Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma sonuçlarına göre; ortaokul kategorisinde Şehit Kadir Altuntaş Cumhuriyet Ortaokulu Ekibi Birinci, 7 Eylül Ortaokulu  2. olurken; Pamukyazı Tamsa Seramik A.Ş.  Ortaokulu ve Karakuyu Ortaokulu 3. ‘lüğü paylaşmıştır.  Ayrıca Kazımpaşa Ortaokulu ve Dağkızılca Ortaokulu Jüri özel ödülü almaya değer görülmüştür.

Lise kategorisinde ise 10. Sınıf öğrencilerine yönelik ergonomi poster sunu yarışması sonuçlarına göre; Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Arda YELDAN 1.’ci olurken Aslı Nur GÜRBUDAK Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştür. Ödül Töreninin ardından Gazi İlkokulu 4 sınıf öğrencileri IGU CAN İş güvenliği eğitici bilgisayar oyunu oynanmıştır. Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından oluşturulan müzik korosu dinletisinin ardından yarışmaya katılan tüm proje maketlerinden oluşan sergilerinin gezilmesi ile etkinlik sona ermiştir.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.