SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İş ilanları arttı, fabrikalar çalışacak eleman bulamıyor!

Bu haber 04 Kasım 2023 - 11:18 'de eklendi.

Fabrikalar, işlerini yetiştirmek için üretim bölümünde çalışacak personel arıyor. Ancak çalışacak eleman bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

FİRMALAR, Torbalı İŞKUR Şubesine üretimde çalışacak kalifiye eleman aradıklarına dair başvurularda bulundu. Özellikle Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı mahallelerinin olduğu bölgelerdeki fabrikaların çok sayıda personel talebi olduğu belirtildi. Yüzlerce iş ilanı ise Torbalı İŞKUR Şubesi’nde oluşturulan panoda her gün yayınlanıyor.

YAPILAN açıklamada, “Bölgeye olan talebin artması ile daha önce pek görmediğimiz ve duymadığımız, radyo, yerel gazeteler, servis araçları, sosyal medya ve fabrika duvarlarına asılan eleman aranıyor, ilanlarını çok sık duymaya ve görmeye başladık. Pandemi sonrası çarkların dönmeye başlamasıyla ihracatta meydana gelen artış üretimde kapasite artışı için sanayicilerimizi yeni yatırımlar yapmaya yöneltti. Ayrıca Çin’de enerji sıkıntısı nedeniyle oluşan üretimin daralmasına yol açan bu durum da Avrupa’da bazı sektörlerin ülkemizi tercih etmesine neden oldu. Özellikle hizmet sektöründe, part time çalışan öğrencilerin memleketlerine dönerek online eğitim görmeleri bölgede personel açığı oluşturdu. Üniversite mezunlarının istihdam konusu halen sıkıntılı, burada meydana gelen yığılma işçi talebinde ihtiyacın artmasına yol açtı. Özellikle bölgemizde tekstil gibi emek yoğun sektörlerdeki yatırım artışı da personel ihtiyacı oluşturmaktadır” ifadelerine yer verdi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.