SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat!

Bu haber 16 Kasım 2022 - 10:25 'de eklendi.

Birçok vatandaş haksız bir uygulamaya maruz kaldığında konuyla ilgili şikayette bulunmuyor. Oysa tüketici hakem heyetlerine başvuran tüketicilerin yüzde 70’i haklı çıkıyor.

AÇIKLAMALARDA bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Aziz Koçal, “Hakem heyetlerine başvuranların mağduriyeti gideriliyor. Evrak eksikliği olmasa tüketicilerin haklı çıkma oranı yüzde 80’i aşar” dedi.

TÜKETİCİLER Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük ise e-ticaretle birlikte, internet üzerinden yapılan satışlarda artış görüldüğünü dile getirerek, “Bu kapsamda, internet üzerinden yapılan alışverişlerde, güvenilir kurumsal firmalar tercih edilmeli, ‘Güven Damgası’na bakılmalı. Yasal olarak internet üzerinden alışveriş sonrası 14 gün içerisinde cayma hakkının bulunduğu unutulmamalı” diye konuştu.

TÜİK’TEN alınan resmi verilere göre, Torbalı’da başta elektronik olmak üzere tekstil, mobilya, kişisel bakım ürünleri ile aksesuar gibi çeşitli ihtiyaçları internet ya da televizyon programlarında siparişini vererek sonradan mağdur olanların sayısı bir hayli arttı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.