SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İnsan sağlığına çok faydalı! Torbalı halkı büyük ilgi gösteriyor

Bu haber 03 Ekim 2022 - 4:32 'de eklendi.

Semt pazarlarında satılan Erzurum-Kars küflü çeçil peyniri kanser hastalarına şifa oluyor. Peynir satışı yapan Selçuk Demir, çeçil peynirinin insan sağlığına faydalarına değinerek açıklama yaptı

Hastalıklarının tedavisinde ilaç kullanmak yerine doğal karışımları tercih edenler soluğu aktarlar ve semt pazarlarında alıyor. Farklı karışımlar deneyerek hastalıklarına şifa arayanlar nedeniyle insan sağlığına iyi gelen ürünlerin bulunduğu tezgahlarda her zaman yoğunluk oluyor. Coğrafi yapısından dolayı çok farklı bitki türlerinin yetişmesine elverişli olan Torbalı’da mevsimine göre şifalı otlar çıkıyor. Semt pazarlarındaki tezgahlarda şifalı otların yanı sıra doğal karışımlarda sağlığını korumak isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

7 AY BEKLETİLİYOR

Çeçil peyniri Kars, Ardahan, Erzurum yörelerinde, kaynamış süt ile imal edilen lifli yapısı ve aromatik kokusuyla değişik tadı ve yağsız yapısıyla çok tercih edilen bir peynir çeşidi olarak biliniyor. Ağızda dağılan lif lif yapısıyla yanında hiç bir şey gerektirmeden çeçil peyniri tadının yanı sıra birçok hastalığa da iyi geliyor. Tuluma veya özel poşetlere basılan organik çeçil peyniri birkaç ay beklediğinde küflenmeye başlıyor. Yaklaşık 7 aylık bekleme süresinin ardından çeçil peyniri sofralardaki yerini alıyor. Tuzlu olmasından dolayı genellikle sofra peyniri diye tabir edilen çeçil, yemeklerde de kullanılıyor.

Uzun yıllardır peynircilik yapan Selçuk Demir, çeçil peynirinin sağlık açısından paydalarına değinerek “Bağırsaklarda görülen rahatsızlıkları da giderici etkisi bulunan Erzurum küflü peynir, ağız ve diş sağlığı açısından da büyük yarar sağlar. Göğermiş peynir faydaları sadece kemik ve eklemler üzerinde de değil bağışıklık sistemi üzerinde de büyük etkiye sahiptir. Göğermiş peynir faydaları arasında en büyük etkiye sahip olan unsur ise peynirin yüzeyinde bulunan yeşil küf yapısıdır. Yeşil küfe sahip olan yapı vücut için gerekli antibiyotiğin alınmasını da sağlar. Böylece, peynirin içerisinde yer alan antiseptik maddeler vücudu hastalıklardan koruyarak, güçlenmesini ve bağışıklık mekanizmasının iyi şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca, sindirim sistemi üzerinde de faydalı olan bu peynir, tat ve dokusu ile de oldukça lezzetli bir yapıdadır. Kanser hastalarında iyi gelen peynir her zaman yoğun talep görüyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.