SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İnşaat sektöründen ‘üç harfli’ isyanı!

Bu haber 17 Ağustos 2023 - 7:40 'de eklendi.

Cumhur Taşdelen, sektörün zor durumda olmasına rağmen üç harfli zincir marketlerin eldivenden merdivene, silikondan duvar boyasına kadar pek çok inşaat malzemesini satmaya devam ettğini söyledi. Taşdelen, “20 yıldır biz koruyacak yasanın çıkmasını bekliyoruz. Maalesef bizim esnafımız arka plana itildi” siteminde bulundu. Mahalle bakkalının önüne geçen mahalle aralarındaki üç harfli zincir marketler, inşaat malzemeleri satıcısı esnafın da işine taş koymaya devam ediyor.

İNŞAAT malzemeleriyle gıda maddelerini aynı lojistikle taşıdığı, aynı depoda tuttuğu iddia edilen marketlerin eldivenden merdivene, slikondan duvar boyasına, matkaptan tamir anahtar takımına kadar her türlü inşaat ürününü sattığı ifade edildi. İzmir İnşaat Malzemeleri İmalatçıları ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, bu durumun yıllardır değişmediğini, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.

KANUNUN HANGİ MADDELERİ HAZIRSA, HEMEN UYGULANSIN

PERAKENDE Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki kanunda yapılacak değişikliklerin hala gerçekleşmemiş olmasından dolayı mağduriyetlerinin devam ettiğini belirten Başkan Cumhur Taşdelen, “Zincir marketlerin yapı malzemelerini satmaması lazım. Ticaret Bakanlığına bu konuda yazı yazdık, bize, bu konuda çalışmaların devam ettiği yönünde cevap geldi. Bakanlığın çalışmasını takdir ediyoruz, ancak hangi maddeler üzerinde uzlaşı olduysa, o maddelerin hemen kanunlaşmasını, uygulanmaya başlamasını istiyoruz. Tüm maddeler sonuçlansın, ondan sonra kanun çıksın diye beklerken, esnafımız eriyip gidiyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.