SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İnci’nin kelebekleri ‘Gems Filler ve Yavruları’ projesini sonlandırdı

Bu haber 26 Nisan 2022 - 0:24 'de eklendi.

Alpkent Mahallesi’nde eğitim veren İnci Hikmet Tözün Anaokulu minikleri bir projeyi daha sonlandırmanın gururunu yaşıyor.

TÜRKİYE’NİN farklı illerinden 10 Türk ortak ve Litvanya, Polonya, Bulgaristan, Yunanistan, Estonya, Hırvatistan ve Romanya dan 20 yabancı ortak olmak üzere toplamda 30 ortaklaşa yürütülen eTwinning projemiz etkinliklerini bitirerek kalite etiketi için yazım aşamasına geldi.

GEMS (Great Explorations in Math and Science) Fen ve Matematikte Büyük Buluşlar olarak çevrilen bir eğitim programıdır. Fen ve matematik bilimlerinin çocuklara temel kavram ve yöntemlerini anlamalarını hedeflemektedir. Çocukların fen ve matematik bilimlerine karşı olumlu bir düşünce de bulunmalarını sağlayarak, bu alanda başarıya ulaşmasını desteklemektedir. EMS eğitimi, çocukların klasik eğitim dışında daha farklı bir eğitim almasını sağlamaktadır. Bu eğitim programı temel bilimsel kavram ve yöntemleri anlatırken hayal gücünü etkileyerek geliştirmektedir. Keyifli ve etkili etkinliklerden oluşan bir program olan Gems; çocukların kavramları kendi becerileri ile öğrenmesini sağlamaktadır. Yaşam kalitesinin yükselmesini desteklemektedir. Bağımsız öğrenen ve eleştirel kişilerin yaratılmasında etki yaratmaktadır. Fen ve matematik eğitimin de çocukların kavramları daha iyi anlamalarının sağlamaktadır. Fen ve matematik becerilerinin gelişmesini destekleyerek, bu bilimlere karşı olumlu tutum sergilenmesini oluşturmaktadır. Deneyler yapma, bilinçli tahminlerde bulunma, uygulama, karşılaştırma yapma, gözlem yapma gibi bilimsel beceri süreç kazanımlarını destekler nitelikte hazırlanmıştır.

FİLLER ve Yavruları Gems etkinliklerinden biridir. Projemizde çocuklarımız; Asya ve Afrika fillerinin büyüleyici hayatlarına giriş yaptılar. Onların muhteşem vücut yapılarını, kendilerine özgü iletişimlerini, beslenmelerini, günlük faaliyetlerini sanat drama, fen ve matematik etkinlikleri ile pekiştirerek öğrendiler. Öğrenirken kendilerini anne fil, yavru fille karşılaştırma, tahminde bulunma, sayı sayma, örüntü oluşturma gibi matematik kavramaları da onlara eşlik etti. Rond oynarken fillerin dünyalarından esinlendiler. Koskoca Fil neden küçücük arıdan korkar? Sorusunu beyin fırtınası ile çözmeye çalıştılar. Filleri neden korumamız gerektiği konusunu öğrendiler.

ÖĞRETMEN Meral Özcan; “Sınıfımda uyguladığım bu proje ile hem farklı etkinlikler hem de yeni bir eğitim programı uygulamış oldum. Çocuğun kendi isteği doğrultusunda öğrenime katılmasını, görerek ve keşfederek öğrenmesini sağladım. Çocuklar fen ve matematik kavramlarını filler üzerinden eğlenerek öğrendiler” dedi

OKUL Müdürü Erdem Kaya; “Okulumuzda öğrencilerimizin fen ve matematik bilimlerindeki temel bilimsel kavram ve yöntemleri anlamalarını ve bu bilimlere karşı olumlu bir tutum edinmelerini sağlamak, bunun yanı sıra bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen bireyler yaratmak, böylelikle öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlayarak fen ve matematik alanlarındaki başarılarını artırmak en büyük görevlerimizden biridir. Bu amaçla farklı eğitim sistemlerini incelemekte ve öğrencilerimiz için yararlı olacağını düşündüğümüz eğitim programlarını programımıza entegre etmekteyiz” dedi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.