SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İnci Hikmet Tözün’ün projeleri ses getiriyor

Bu haber 14 Mart 2021 - 10:26 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulu öğretmenleri, Okul Müdürü Erdem Kaya ile birlikte Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosunu makamlarında ziyaret etti.

İNCİ Hikmet Tözün Anaokulu Öğretmenleri Meral Özcan, Adile Bozkurt ve Sevgi Yıldırım Okul Müdürleri Erdem Kaya’yla birlikte Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı ilçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’u makamlarında ziyaret ederek yapmış oldukları e-Twinning projeleriyle ilgili bilgiler verdiler. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü münasebetiyle öğrencilerinin yapmış oldukları Türk Bayrağı’nı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’a hediye ettiler. Meral Özcan’ın kuruculuğunu yaptığı Yağmur Suyu Hasadı ve yürütmüş olduğu İyiliğin Gücü, Adile Bozkurt’un yürüttüğü Bi Dünya Oyun, Akıl Ve Zeka Oyunlarına Hayatında Bir Yer Aç, Sevgi Yıldırım’ın yürüttüğü İyilik Atkısı ve Benim Dünyamın Değerleri Renklidir Hikayeleri Projeleri hakkında bilgilendirme yaptılar. Okul Müdürü Erdem Kaya’nın maddi, manevi destekleri sayesinde eTwinning platformuna girdiklerini ve projelerine başladıklarını belirten öğretmenler, desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamı Ercan Öter ve İlçe Milli Eğitim müdürü Cafer Tosun’a teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YAĞMUR SUYU HASADI

MERAL Özcan, kuruculuğunu yaptığı Yağmur Suyu Hasadı Projesiyle ilgili olarak, “Geleceğin en büyük sorunlarından biri olacak su kıtlığını konu alan projede çocuklarımıza suyun önemini, bilinçli kullanımını, suyu tasarruflu kullanmayı öğretmektedir. Dünyanın en büyük su kaynağı olan yağmur suyunun geri dönüşümünü okul çatı oluğuna kurulan varil, yağmur kavanozları ve okul bahçesine yerleştirilen çanak küplerle toplayarak hobi bahçesi sulamasında, sınıflarda yapılan sulu deneylerde, su ile oynanan oyunlarda, sulu boya çalışmalarında kullanarak bir geri dönüşüm mucizesi yaratmaktadırlar. Türkiye’nin farklı şehirlerinden 10 okul öncesi öğretmenin de iştirak ettikleri Yağmur Suyu Hasadı isimli e-Twinning projemize Polonya, Romanya’dan 2  yabancı ortak katılıyor” şeklinde konuştu.

OKUL öncesi öğretmeni Meral Özcan bir diğer projesi “İyiliğin Gücü” isimli projesiyle ilgili olarak da “projemiz 3-6 yaş arası çocuklarda iyilik kavramını geliştirmek ve değerler eğitimindeki sevgi-saygı-hoşgörü-yardımlaşma gibi konuları çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacı taşımaktadır. Çocuklar insana ,doğaya ,hayvana iyilik yaparken sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma, merhamet vb. konuları öğreneceklerdir. Proje 10 Türk okulu ile Malta ve Romanya’dan birer yabancı ortakla uygulanmaktadır” dedi.

Bİ DÜNYA OYUN

ADİLE Bozkurt, Bi Dünya Oyun isimli projede “Her Kıtadan Bir Oyun” sloganıyla yola çıkarak 3-6 yaş grubu öğrencileri kapsadığını, “oyun yoluyla çocukların öğrenmesini hedeflediklerini, farklı ülkelerin oyunlarını araştıracaklarını, öğreneceklerini ve oynayacakları ifade etti. Bozkurt, “amacımız farklı kültürlere ait oyunları tanıtmak, kültürler arası deneyim kazandırmak, öğrencilerin oyun yoluyla öğrenmesini sağlamak ve disiplinler arası etkileşimlerini arttırmaktır” şeklinde konuştu. Projede Sırbistan ve Polonya’dan 2 yabancı ortakları olduğunu belirten okul öncesi öğretmeni Adile Bozkurt, farklı projelerle çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Yürüttükleri diğer bir proje olan Akıl ve Zeka Oyunlarına Hayatında Bir Yer Aç isimli projeyle ilgili olarak ise  “çocuklarımız oyun oynayarak eğlenecek ama aynı zamanda strateji geliştirerek ileriye dönük hamleler planlamayı, görgü kuralları çerçevesinde centilmence müsabaka yapmayı ve mücadele etmeyi, iletişim becerisini geliştirme ve sosyalleşmeyi, risk almayı, gözlem yapmayı ve karar vermeyi de öğrenmiş olacak. Böylece çocuklarımız sanal alemin tehlikelerinden uzaklaştırırken sosyalleşmeleri açısından önemli bir adım da atmış olacağız. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz okulda öğrendikleri akıl ve zeka oyunlarını evdeki ebeveynlerine de öğreterek onlarla kaliteli vakit geçirebileceklerdir” dedi.

BENİM DÜNYAMIN DEĞERLERİ, RENKLİDİR HİKAYELERİ

İNCİ Hikmet Tözün Anaokulu öğretmenlerinden Sevgi Yıldırım,  Benim Dünyamın Değerleri, Renklidir Hikayeleri İsimli Projesiyle ilgili olarak şunları söyledi “Okul öncesi dönemde kişilik özelliklerinin temeli atılmaktadır, bu yaşta çocukların oluşturduğu kişilik özellikleri ömür boyu sürecek ‘iyi insan’ kavramının gelişmesine yardımcı olacaktır. Dünyamızın geldiği duygu ortamını düşündüğümüzde çocuklarımızın insani değerleri küçük yaşta benimsemeleri, daha iyi bir dünya da yaşayabilmeleri için, duygularını kendine özgü şekilde ifade ederken karşısındaki insanı da anlamaları gerekmektedir. Bu nedenle 4-6 yaş grubu ile “ Benim Dünyamın Değerleri, Renklidir Hikayeleri” projesini yapmaya karar verdik. Bu projede değerler eğitimi konularından “Sevgi-saygı-paylaşma-yardımlaşma-sorumluluk-işbirliği” başlıklarını ele alarak, çocuklarımızla birlikte seçtiğimiz değerlerle ilgili çeşitli etkinlikler yapacağız; bu şekilde çocuklarımızın değerleri özümsemelerini destekleyeceğiz. Ayrıca E-Twinning’de yer alan İyilik Atkısı projemiz 81 il ve İlçeden oluşan farklı branşlardaki öğretmenlerle ortak olarak yürütülen bir projedir; amacı materyal bakımından zorluk yaşayan okullara destek olmak, sokak hayvanlarına barınak sağlamak ve  bir çok iyiliği içinde barındırmaktadır” .

OKUL Müdürü Erdem Kaya, amaçlarının mutlu, sorumluluk sahibi, başarılı bireyler yetiştirmek olduğunu, okulda yapılan e-Twinning projeleri sayesinde öğretmen ve öğrencilerin farklı ülke ve şehirlerde yapılan eğitim uygulamalarını işbirliği yaparak öğrendiklerini, bakış acılarını genişlettirdiklerini belirtti. Ayrıca öğrencilerinin yaşamlarında karşılaştıkları sorunları çözme becerisi kazandıklarını  belirterek okul olarak öğrencilerine kaliteli bir eğitim ortamı sunmak istediklerini vurguladı. Eğitim alanındaki yenilikleri yakından takip ettiklerini belirten Kaya, kendilerini sürekli geliştirdiklerini ve öğretmenlerinin her zaman destekçisi olacağını, çalışmalarından dolayı onlarla gurur duyduğunu söyledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.