SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İnci Hikmet Tözün Anaokulu’ndan ‘Doğanın Mucizesi Arılar’ projesi

Bu haber 24 Mayıs 2023 - 10:31 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulu Öğretmenlerinden Meral Özcan’ın Hırvatistan’lı meslektaşı ile kuruculuğunu yaptığı ‘Arılar Varsa Hayat Var’ projesi (İf There are Bees There is Life Project) uygulanmaya başlandı.

PROJE Türkiye, Hırvatistan, Romanya, Litvanya, Slovakya, Yunanistan, Portekiz, İspanya ülkeleriyle birlikte 28 ortakla yürütülüyor. Projede öğrenciler, sanat, edebiyat, rol yapma ve dramayı bütünleştiren etkinliklerle bal arısının karmaşık sosyal davranışını, iletişimini ve kovan ortamını öğrenecekler.

ARI BİLİMİNİN POPÜLERLEŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

PROJEYLE birlikte; çocuklar arıların morfolojisi ve fizyolojisi, arının çevre ve toplum için önemi, arının tozlaşmadaki rolü ve arı ürünlerinin çocukların gelişimlerindeki faydaları, büyüme çağında olan çocuklarımıza öğretilerek arı biliminin popülerleşmesinin sağlanmasına katkıda bulunulacak.

ÖZCAN: ‘ARILAR, HAYATIMIZDA ÇOK ÖNEMLİ İŞLEVİ OLAN CANLILARDAN BİRİDİR’

ÖĞRETMEN Meral Özcan, “Arılar küçük olmalarına karşın hayatımızda çok önemli işlevi olan canlılardan biridir. Özellikle yaptıkları çiçek dölleme olayı sayesinde yediğimiz gıdaların çoğu onlar sayesinde  ortaya çıkabilmektedir. Onların baskı altında olduğu şu günlerde destek olmamıza çok ihtiyaçları var” şeklinde konuştu.

KAYA: ‘BİYOÇEŞİTLİLİĞİNİN KORUNMASINA VE DOĞANIN KORUNMASINA KATKIDA BULUNACAĞIZ’

OKUL Müdürü Erdem Kaya ise, yaptığı açıklamada, “Günümüzde, arıların önemi ve beslenmemiz konusunda temel bir rol oynadığı konusunda toplumların farkındalığa ihtiyacı var. Bizde okul olarak miniklerimize bu farkındalığı aşılayarak arıların biyoçeşitliliğinin korunmasına ve doğanın korunmasına katkıda bulunacağız” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.