SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İmplant diş tedavisi ile sağlıklı gülümseyin

Bu haber 26 Aralık 2021 - 22:19 'de eklendi.

Dent Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimi Hande Özyürek, implant tedavisi hakkında bilinmeyenleri anlattı.

SAĞLIKLI bir ağızla gülücükler saçmak istermisiniz? İmplant tedavisi sanıldığı kadar ağrılı bir işlem değil. Lokal anestezi altında yapıldığından hasta ağrı, acı hissetmiyor, üstelik bir diş ortalama 10-15 dakikada tamamlanıyor… Ağız-diş sağlığınızı ihmal etmeyin ve yeni yıl hediyesi olarak eksik dişlerinizin yerine implant yaptırın… Tepeköy Mahallesi Hükümet Caddesi üzeri Forbest’in karşı çaprazında hizmet veren Dent Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş HekimiÖzyürek, implant hakkında merak edilenleri yanıtladı.

ÖZYÜREK, “İmplant veya dental implant; çene kemikleri içerisine yerleştirilen ve kemiğin bu implant çevresinde iyileşerek kendisinden bir parça olarak kabul etmesi amaçlanan, titanyumdan imal edilmiş vida veya kök formunda yapılardır. İmplantlar; cerrahi bir prosedürle çene kemiğinde yapılması planlanan implant için uygun pozisyonda, çapta ve uzunlukta yuvalar açılarak yapılır. İmplant yerleştirilmesi cerrahi bir işlem olduğundan, kullanılan malzemelerin kalitesi, ortamın sterilizasyon ve hijyen şartlarının sağlaması en önemli kriterlerdendir. İmplant cerrahisi için lokal anestezi ile o bölgenin uyuşturulması yeterlidir” dedi.

10-15 DAKİKA YETERLİ!

İMPLANT tedavisi için bir hafta sürenin yeterli olduğunu söyleyen Dt. Hande Özyürek, “Ayrıca kendinden eriyebilen dikiş sayesinde bir günde de tedavi yapılabilir ancak bu durumda geçici protez yapılamayacaktır. Tedavinizin ilk aşaması implant tedavisidir, ikinci aşamada ise 3-6 ay arasında implantın kemiğinize kaynaması beklenir ve sonrasında bir hafta süre içinde implant üstüne gelecek porselenler yapılır. İmplant cerrahi bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapılır ve tek bir implantın yapım süresi yaklaşık 10-15 dakikadır. Bunu hastanın koltukta oturma süresi olarak değerlendirebiliriz. Bir implantın başlandıktan sonra bitimine kadar geçen süre sadece 10-15 dakikadır. Hasta bu süre içerisinde kesinlikle ağrı sızı hissetmez. O bölge tamamen uyuşuk haldedir. 2-3 saat içerisinde uyuşukluk geçer, bu süre içerisinde de hastamız 1- 2 gün kullanacağı ağrı kesiciyle bu süreci rahatlıkla atlatır ve sağlıklı bir implanta sahip olmuş olur” diye konuştu.

İMPLANT TEDAVİSİ ZOR BİR TEDAVİ Mİ?

DENT Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimi Hande Özyürek, ‘implant tedavisi zor bir tedavi mi?’ sorusunu şöyle yanıtladı: “Hastalarımızın bazen implant tedavisinden çekindiklerini duyuyoruz. ‘İmplant sırasında canım acıyacak mı? İmplant yapıldıktan sonra ben bu süreci nasıl geçireceğim, ağrım olacak mı?’ diye endişeleri olabiliyor. Bunlara çok net bir şekilde ‘Hayır’ diyebiliriz. Çünkü implant tedavisi, lokal anestezi altında uygulanıyor ve hastalarımız işlem sırasında ağrı hissetmiyor. Daha sonrasında ise çok hafif ağrı olabiliyor. Bu dönemde de hastalarımız mutlaka ağrı kesici ve antibiyotiklerini kullanıyorlar. Eğer ilaçlarını doğru kullanırlar ve hekimlerinin tavsiyelerine uyarlarsa, iyileşme sürecini de sorunsuz bit şekilde geçireceklerdir. Tabii ki ağızda cerrahi bir müdahale olduğu için biraz rahatsızlık hissedebilirler. Çok keyifli bir şekilde yiyeceklerini yemeye devam edemeyebilirler ama bu süreç en fazla 1-2 gün sürecektir. Sonrasında her şey normale dönecektir.”

Dent Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği İletişim: 0 541 856 53 22

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.