SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İlk vaka görüldü, Torbalı’da aşılamaya hız verildi

Bu haber 10 Mart 2023 - 0:52 'de eklendi.

Çeşitli illerde görülen şap hastalığı nedeniyle tüm hayvan pazarları kapatıldı. Şehirlerarası hayvan nakli yasaklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, şap hastalığı görülen 8 işletmede karantina dahil tüm tedbirlerin alındığını duyurdu. Torbalı’da ise şap aşılarına hız verildi

BAKANLIK şap hastalığını taşıyan ilk vakanın tespit edildiğini duyurdu. Türk Veteriner Hekimleri Birliği de deprem bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’de şap hastalığından kaynaklı riskler için uyardı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimleri ise Şap Aşılaması Programı kapsamında büyükbaş hayvanlarımızı aşılamaya hız verdi. Yapılan aşılama işleminde şimdiye kadar binlerce hyvanın aşılandığı kaydedildi.

ÖTE yandan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Sahada titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde, SAT-2 serotipi şap hastalığını taşıyan ilk vaka tespit edilmiştir. Hâlihazırda hastalık görülen 8 işletmede kordon-karantina dâhil olmak üzere tüm tedbirler alınmıştır. 8 Mart 2023 tarihinde de Dünya Hayvan Sağlığı Örgütüne gerekli bildirimde bulunulmuştur” denildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.