SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İlk ‘Alo’nun üzerinden 145 yıl geçti, Masal’lı minikler Graham Bell’i unutmadı

Bu haber 12 Ocak 2021 - 8:51 'de eklendi.

AMERİKALI mucit Alexander Graham Bell’in telefonu icadı ve yardımcısı Thomas Watson’la 1876 yılında yaptığı ilk telefon görüşmesi, insanlığın uzaktan iletişim çabalarında yeni bir çığır açmıştı.

Torbalı’daki Alpkent Mahallesi’nde bulunan Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim alan minikler, dünyamız için bu çok önemli keşfe imza atan Graham Bell’i çeşitli etkinliklerle andı.

ABD’DE 1876’da insan sesinin elektrik sinyallerine çevrilip iletilmesi amacıyla icat edilen telefon, günümüzde her türlü görsel, işitsel ve yazılı içeriğin iletilip alındığı platforma dönüşerek, insan hayatında merkezi hale geldi. Telefonun icadı uzaktan iletişimde çığır açan bir devrimdi. İcat, insan sesini elektrik sinyallerine çevirip iletebiliyor, ardından sinyalleri çözüp yeniden ses olarak aktarabiliyordu. Bu işlemin anlık olarak gerçekleşmesi, insanlığın uzaktan iletişim çabasının en önemli hedefine ulaşıldığı anlamına geliyordu.

BU önemli icadın hayatımıza girmesini sağlayan Alexander Graham Bell’in hayatını inceleyen öğrenciler, ilginç bilgiler de edindiler. Kreş Müdürü İzlem Karaoğlan, “Bugün Alexander Graham Bell’in kim olduğunu öğrendik. Telefonun icadından günümüze kadar olan gelişimini gözlemledik” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.