SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İlçe Tarım’dan uyarı: Destekleme tarihlerini sakın kaçırmayın!

Bu haber 12 Aralık 2023 - 0:43 'de eklendi.

Hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla 2023 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konu hakkında açıklama yapıldı.

HAYVANCILIK sektörünü desteklemek amacıyla 2023 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile buzağı, malak, dişi manda, anaç koyun ve keçi, sürü büyütme ve yenileme, arılı kovan, sürü yöneticisi istihdam, düve alım, besilik erkek sığır/manda desteklemesi gibi desteklemelere ilişkin başvuru tarihleri ve şartları belirlendi.

BUZAĞI desteklemesi için yetiştiriciler, 1. Dönem için 2 Ocak 2024, 2. Dönem için 1 Nisan-17 Haziran 2024 tarihleri arasında bağlı bulunduğu birliğe veya Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğüne başvuru yapacak.

MALAK desteklemesi için yetiştiriciler, 1. Dönem için 29 Aralık 2023, 2. Dönem için 1 Temmuz-1 Ağustos 2024 tarihleri arasında bağlı bulunduğu birliğe veya Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğüne başvuru yapacak. Dişi manda desteği için yetiştiriciler, 29 Aralık 2023 tarihine kadar bağlı bulunduğu birliğe veya Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğüne başvuru yapacak. Anaç koyun keçi desteği için yetiştiriciler, 1 Aralık 2022 tarihine kadar bağlı bulunduğu birliğe başvuru yapacak.

SÜRÜ büyütme ve yenileme desteği için, Anaç koyun keçi desteğine başvuran yetiştiriciler bu desteğe başvurmuş sayılacak. Koç Teke Alımı Desteklemesi başvuru tarihi, Haygem tarafından yayımlanacak olan talimatla belirlenecek. Arılı kovan desteklemesi için 29 Aralık 2023 tarihine kayıtlı olduğu veya arıların bulunduğu Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğüne başvuru yapılacak. Çiğ süt desteklemesi ise Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.