Torbalı İlçe Halk kütüphanesini bir yıl içerisinde binlerce okuyucu ziyaret etti.
GELİŞEN teknolojiyle birlikte günlük hayatta yaptığımız pek çok uğraşımız zamanla değişmeye başladı. Teknolojinin gelişmesiyle beraber boş zamanlarımız veya kendimize ayırdığımız saat dilimlerimizde bu değişime paralel olarak yerini dijital araçlara bıraktı.
KİTAP okuma oranlarının diğer Avrupa ülkelerine göre daha düşük olduğu ülkemizde tabletlerin, bilgisayarların ve akıllı cep telefonlarının kullanım alanın yaygınlaşmasıyla kitap okuyanların sayısı günden güne azalmaya başladı.
KİTAP okuma oranı konusunda yaşanan olumsuzluklara karşı önemini halen koruyan kütüphanelerdeki basılı kitaplar, yeni e-kitapların kolay ulaşılabilir olmasına rağmen yüz yıllardır kitap severleri aynı çatı altında toplamaya devam ediyor. Torbalı’da da bir yıl içerisinde kütüphaneye gelen kişi sayısı netlik kazandı.
NÜFUSUN da her yıl ciddi oranda artışlar yaşanmasına rağmen ilçede sadece bir tane Halk Kütüphanesi bulunuyor. Kitap okumayı severlerin her gün kitap okumak veya ders çalışmak amacıyla geldikleri kütüphanede yoğun hiçbir zaman bitmiyor.













