SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İlçe genelinde meyve sineği tuzak kontrolleri yapılmaya devam ediyor

Bu haber 27 Nisan 2022 - 23:03 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Muratbey Mahallesi’nde Akdeniz Meyve Sineği tuzak kontrolleri aralıksız devam ediyor.

TARIM ve Orman İlçe Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Akdeniz meyve sineği erginleri, genellikle ev sineğinin 2/3’ü büyüklüğündedir. Vücudun genel rengi sarımsı kahverengidir. Kanatları geniş olup üzerinde siyah ve soluk kahverengimsi şeritler vardır. Akdeniz meyve sineğinin esas zararı larvaları tarafından yapılır. Meyvenin etli kısmında beslenen larvalar, bu kısımda bir yumuşama ve çöküntü meydana getirirler. Zararlı tarafından yumurta bırakılan vuruklu olan meyveler hasat zamanından önce dökülür” denildi.

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ İLE MÜCADELE NEDEN ÖNEMLİ?

TURUNÇGİL yetiştiriciliğinin en önemli zararlılarından birisi olan ve ihracatta toleransı sıfır olan Akdeniz meyve sineği Türkiye’de birçok meyve çeşidine hasar veren bir dış karantina zararlısıdır. Akdeniz meyve sineği zararı, larvası tarafından yapılır. Meyvenin etli kısmında beslenen larvalar, meyvenin bu kısmında bir yumuşama ve çöküntü meydana getirir. Zarara uğrayan meyveler, vaktinden önce olgunlaşır ve dökülür. Akdeniz meyve sineğinin Türkiye’de en çok zarar verdiği meyveler turunçgiller, Trabzon hurması, nar, şeftali, nektarin ve incirdir. Turunçgiller içerisinde en fazla zararı mandarin ve portakalın erkenci çeşitlerinde yapar. Akdeniz Meyve sineği turunçgil çeşidine verdiği zarardan dolayı ülke ekonomisi yönünden oldukça önemlidir. Akdeniz meyve sineğinin vurduğu meyvenin ticari değeri düşmekte ve ihracat noktasında sorun yaşanmaktadır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.