SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İkinci El’de gözler kredide… 1 milyon TL altı araçlar revaçta!

Bu haber 25 Ekim 2023 - 7:59 'de eklendi.

Araç satışlarının az da olsa yavaşladığını söyleyen Sercan Otomotiv sahibi Sercan Tucan, satılan araçların çoğunun fiyatının 1 milyon liradan az olan arabalar olduğunu söyledi.

TUCAN, “vatandaşta nakit yok. Kredi kullanmak zorunda. Vatandaşın alacağı araba 1 milyon liraya kadarsa ya da kasko değer 1 milyon liradan az ise, bankalar o değerin yüzde 40’ı kadar kredi veriyor. Eğer arabanın değer 1 milyon liranın üzerine çıkıyorsa, değerinin yüzde 20’si oranında kredi veriyor. Haliyle vatandaş, yüzde 40 oranında kredi almak için 1 milyon TL altına yöneliyor” dedi.

İKİNCİ el otomobil piyasasındaki durgunluk devam ediyor. Eylül ayındaki tabloya oranla satışlarda küçük bir kıpırdanma olsa da Torbalı’da hizmet veren Sercan Otomotiv’in sahibi Sercan Tucan, eskiden günde 500 araç satılırken, eylül ayında bu rakamın 50’lere indiğini, şu günlerde 100 civarı satış olduğunu söyledi. Satılan arabaların 700 bin-1 milyon lira arasındaki araçlar olduğuna vurgu yapan Tucan, 1 milyonun üzerindeki fiyata satılan araçlara bakan olmadığını ifade etti.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.