SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘İkinci El Otomobil’ raporu… Satışlarda yüzde 40 düşüş!

Bu haber 12 Eylül 2023 - 8:16 'de eklendi.

Mehmet Torun, ikinci el otomobil satışlarında hükümetin aldığı kararların etkili olduğunu vurgulayarak, “Noter tarafından açıklanan rakamlara bakınca ikinci el otomobil piyasasında yüzde 40’lık bir düşüş yaşandığını görüyoruz” dedi.

HIZLI yükselen fiyatlar ve krediye erişimde yaşanan zorluklar otomotiv piyasasında gözlenen yavaşlama, rakamlara da yansıdı. Ticaret Bakanlığı tarafından başta otomotiv piyasası olmak üzere, fahiş fiyat, vatandaşı yanıltıcı reklam ve tanıtımlar, stokçuluk ile sahte ürün gibi pek çok konuda yoğun mücadele yürütüldüğü belirtilmişti. İş dünyasının temsilcileri, fahiş ve spekülatif fiyat artışlarına yönelik alınan önlemlerin, etkilerinin görülmeye başlandığını ifade etti. Egedesonsöz’e konuşan EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, ikinci el otomobil satışlarında düşüş yaşandığını kaydetti.

YÜZDE 40 DÜŞÜŞ VAR

BAŞKAN Torun hükümetin aldığı kararların etkili olduğunu ifade ederek, “Kredi olanakları açısından sıfır araçlar bulunamazken Mayıs, Haziran Temmuz aylarında 110 bin adet hafif ticari ve binek otomobil satıldı. Geçen yıl ise 65 bin adetti. Hükümetin aldığı çift ÖTV gibi kararların da etkisiyle insanlar alımı durdurdu” ifadelerini kullandı. İkinci elde ise ayda 1 milyon araç el değiştiriyor. Geçen ayki adet ise 680 bini buldu. Noterdeki rakamlara göre yüzde 40 oranında düşüş olduğunu görüyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.