SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İki yıldır bel-bacak ağrısı çekiyordu, Tınaztepe’de sağlığına kavuştu

Bu haber 14 Kasım 2022 - 8:50 'de eklendi.

İki yıldır bel ve bacak ağrısı yakınmaları nedeniyle Tınaztepe Torbalı Hastanesi Beyin Cerrahisi Polikliniği Doktoru Op. Dr. Mehmet avut Uçar’a giden 55 yaşındaki bayan hasta, olduğu ameliyat sonrası tekrar sağlığına kavuştu.

55 YAŞINDAKİ Tire’li Fatma Erduran, tıbbi tedaviden fayda görmemesi üzerine ‘100 hastadan 5 tanesi ameliyat olur’ grubuna girdiği tespit edildi. Yapılan tetkikler sonucu Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde ameliyat oldu. Sonrasında yakınmaları geçen Fatma Erduran, ağrılarından da kurtuldu. İlçenin en önemli sağlık kuruluşları arasında ilk sıralarda yer alan Tınaztepe’de bu ameliyatların yapıldığını anlatan Op. Dr. Mehmet avut Uçar, “Bel fıtığı cerrahisinden korkmaya gerek yoktur” dedi.

‘CİDDİ SOSYAL PROBLEMLER YARATMAKTADIR’

“DOKTORA başvuru nedenleri içinde en sık görülenlerden olan bel ağrısının, toplamda yapmış olduğu iş kaybı nedeniyle ciddi sosyal problemler yaratmaktadır” diye konuşan Op. Dr. Uçar, “Bel ağrısının en sık nedenleri mekanik bel ağrısı dediğimiz günlük yaşam içinde omurgamıza yapmış olduğumuz kuvvetten dolayı olur. Bunlar süreğen hale gelir ise omur kemikleri arasındaki ağırlık taşıyan disk yastıkları dışarıya omuriliğe doğru kayar ve sinir liflerini sıkıştırır” diye konuştu.

‘BEL FITIĞININ ÇOK AZ KISMI AMELİYAT EDİLİR’

BEL fıtığı tedavisinin öncelikle vücut ergonomisini düzeltmek ve isitirahat oluğunu aktaran Beyin Cerrahisi Polikliniği Doktoru Op. Dr. Mehmet avut Uçar, “Omurgamıza yapmış olduğumuz yanlış hareketler son vermek gerekir ilaç ve fizik tedavisi ile de tedavi edilmektedir. Bel fıtığının çok az kısmı ameliyat edilir. Bunlar klinik olarak kuvvetsizliği olan, her türlü tedaviye rağmen ağrısı geçmeyen,  idrar ve abdest kaçırma gibi acil durumlarda ve radyolojik olarak omuriliğe ve sinirler baskı yapan fıtık olması durumunda yapılır. Cerrahi ile tedavi mümkündür. Endokskopik, mikrocerrahi ve açık cerrahi yöntemler ile tedavi edilmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.