SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Her yaşın problemi: Sivilce

Bu haber 18 Temmuz 2022 - 19:41 'de eklendi.

Estetik ve Güzellik Merkezi Uzmanı, doğru bakım için cilt tipine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

HERKES gibi herhalde tüm bayanlar pürüzsüz, ışıl ışıl bir cilde sahip olmak ister. Ancak bunun için ambalajı gözünüze hoş gelen ne kadar kozmetik ürünü varsa, içeriğine, kullanım alanına bakmaksızın torbaya doldurmak çözüm değil… Aslolan cildi tanımak, doğru temizlik ritüelini uygulamak ve uygun bakım ürünleriyle son dokunuşu yapmak. Estetik ve Güzellik Merkezi Uzmanı, konu hakkında detaylı bilgi verdi. “Cildiniz çok mu kuru? Yağlı sivilce sorunumu yaşıyorsunuz? Yağ bezeleri (milya) sorununuz mu var? Kırışıklık sorununuz mu var? Cilt bakımıyla daha önce tanıştınız mı?” dedi.

CİLT TEMİZLİĞİ VE BAKIMINA MUTLAKA ÖNEM VERİLMELİ

CİLT bakımının, cildin yapısını düzenlemeye, aşırı kuruluk yağlanma ve benzeri sorunların aşılmasına karşı koruyucu bir yöntem olduğunu anlatan uzmanlar, “Cildin yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olur. Düzenli yapılan cilt bakımı kan dolaşımını düzenleyerek ölü deri atılımını sağlar evde uygulanan bakımların destekleyicisidir. Cilt temizliği ve bakımı mutlaka önem verilerek yapılması gereken bir uygulamadır. Çünkü hem daha sağlıklı bir cilde hem de göze hitap eden daha estetik bir görünüm elde edilmiş olunur. Cildimizin ihtiyaçlarını bilmek,  doğasını anlamak ve doğru ürünle doğru zamanda dogru uygulamayı yapmak bu konuda uzmanlaşmış olan kişilerin işidir”

TEDAVİ İLE SİVİLCE SORUNUNDAN KURTULMAK MÜMKÜN

YAĞLI ciltlerin en büyük sorunlarından birinin sivilce olduğunu anlatan uzmanlar, “Yağlı ciltlerdeki yağ bezeleri her zaman aşırı yağ salgılar. Yağlı ciltler için sivilce tedavisi ile sivilce sorunundan kurtulmak mümkündür. Yağlı olan cildi temizlemezseniz sivilce, akne ve siyah nokta oluşma olasılığı artar. Yağlı ciltlerin salgıladığı yağ kolayca toz çekmektedir ve bu toz ise gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Bunun için yüzünüzü doğru ürünlerle doğru şekilde temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Cilt, hayatımızı sürdürmek için sağlıklı ve düzenli çalışması gereken diğer organlar gibi hayati öneme sahip bir organdır. Ancak bu organ diğerleri gibi kaslar ve kemikler ardına saklanmayıp bizi tanımlama tanıtma görevini de üstlenmiştir. Sadece estetik açıdan değil, sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Cilt yaşı her zaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabilir” dedi.

‘AYDA BİR KEZ CİLT BAKIMI YAPTIRMASI ÇOK FAYDALIDIR’

CİLDİMİZİN canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerinden biri olduğunu anlatan Güzellik Uzmanı, “Dolayısıyla 20’li yaşlardan itibaren her bayanın temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır. Cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları, makyaj, serbest radikaller, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiler ve genç yaşta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden olur” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.