SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Her 10 araçtan 2’si hasarlı kazaya karışıyor

Bu haber 02 Şubat 2023 - 2:12 'de eklendi.

Sigorta fiyat karşılaştırma sitesi Tamoniki.com’un, güncel verilerden yola çıkarak hazırladığı çalışmaya göre ülkemizde her 10 araçtan ortalama 2’si hasarlı kazaya karışıyor. Torbalılı sigortacı Bekir Söyler, yapılan araştırmayı yorumladı.

GEÇTİĞİMİZ yıl araç sigortalarına ödenen tazminatın yüzde 20 oranında artış gösterdiğini belirten Bekir Söyler Sigorta Sahibi Bekir Söyler, “Trafikte ödenen tazminat bir önceki yıla göre yüzde 27 oranında artmış durumda. Kaskoda ise bu rakam yüzde 35 civarında, sayısal verilerin trafik sigortası ve özellikle kasko yaptırmanın önemine işaret ettiğini görüyoruz” dedi.

TRAFİKTE ÖDENEN TAZMİNAT ARTMAYA DEVAM EDİYOR

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Aralık ayı itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 22 milyon 865 bin 921. Bu taşıtların yaklaşık yüzde 55’lik bölümü otomobillerden oluşuyor.

TRAFİKTE ödenen tazminat bir önceki yıla göre yüzde 27 oranında artmış durumda. Kaskoda ise bu oranın yüzde 35’lere kadar yükseldiğinin altını çizen Söyler, “Hem trafik hem de kaskoda ödenen tazminatın artış gösterdiğini görüyoruz. TÜİK ve TSB verilerinden yola çıkarak her 10 araçtan ortalama 2’sinin hasarlı kazaya karıştığını söylemek mümkün” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.